Merita sa cumperi un televizor smart sau sa-ti ”construiesti” tu un televizor smart ieftin?

Tot mai multă lume vorbește despre și își și achiziționează un televizor smart. Merită investiția într-un asemenea televizor sau există vreo posibilitate de a achiziționa un televizor smart ieftin? Ce anume trebuie să aibă un televizor pentru a fi considerat smart și cum îți influențează experiența divertismentului tv dacă e smart sau nu? Să cumperi televizoare este deja o experiență complicată. Dacă mai vrem și să cumpărăm televizoare ieftine sau, cel puțin, la cele mai bune prețuri posibile, este o adevărată bătaie de cap. Televizoarele ieftine și bune există, însă, dar tot ce trebuie să faci este să le găsești pe cele potrivite. La fel se pune probleme și în cazul unui televizor smart ieftin.

 

Cu o cotă de piață tot mai mare, de la an la an, televizoarele Smart TV câștigă teren în casele românilor. Conform unui studiu publicat online de Economica.net, „Indicele consumului de televiziune în România 2017 – TVCI România 2017”, aproape jumătate dintre românii care plătesc un serviciu de televiziune (44%) au un Smart TV, semn că românii sunt interesați nu doar de privitul la televizor, ci și de online.

 

Care sunt avantajele și dezavantajele unui televizor smart ieftin, care ne permit accesul online, însă?

 

Avantajele unui televizor smart:

 

– Poți conecta televizorul Smart online, fără să mai deschizi laptopul sau PC-ul. Poți viziona filme sau seriale online, poți urmări clipuri pe Youtube, poți descărca aplicații, poți răsfoi și citi site-uri folosind un browser etc.

 

– Poți conecta la televizor orice alte gadget-uri sau periferice, precum laptopul, tableta, smartphone-ul, hard-ul extern, aparatul foto sau video, cardul de memorie sau stick-ul USB. Poți face și prin bluetooth sau wireless.

 

– Ai acces la conținut suplimentar în timpul vizionării programelor preferate: informații despre filmul sau emisiunea urmărită, subtitrarea sau coloana sonoră în mai multe limbi etc.

 

– Posibilitatea de a folosi aplicații chiar în timpul vizionării. Multe modele dispun și de un tuner TV dublu, astfel că poți urmări două canale tv simultan.

 

– Un SMART TV poate rula și aplicații de la terți, spre deosebire de televizoarele clasice, care sunt blocate pe firmware-ul producătorului.

 

– Pe lângă filme și video-uri diverse accesibile online, pe un Smart TV poți rula direct și servicii de music streaming, precum Zonga sau Spotify.

 

– Poți să rulezi jocurile preferate. Acestea pot fi instalate la fel cum instalezi orice aplicații în smartphone sau pe tabletă.

 

Televizor smart ieftin – oferte

 

Evident, există și câteva dezavantaje, unul dintre acestea fiind prețul. Există însă și o variantă de a obține un televizor smart ieftin, fără a cumpăra neapărat un Smart TV. Care e aceasta?

 

Dacă te gândeai dacă merită să cheltuiești bani în plus pentru un televizor care are calitate bună a imaginii, a sunetului și să fie durabil, atunci faptul că este un ”televizor inteligent” nu este un factor decisiv. Cu o bună conectivitate vei putea folosi un dispozitiv extern pentru a te conecta la internet. Și cam orice dispozitiv folosești pentru a accesa internetul se va descurca mult mai bine decât televizorul tău la asta. Printre opțiuni, un Chromecast.

Chromecast este gadget-ul ce îți permite să redai conținut video pe televizorul tău. Este fabricat de Google și a ajuns deja la a doua generație. Pentru a-l folosi, ai nevoie de un televizor cu port HDMI și de o priză sau un port USB. Odată conectat, vei avea la dispoziție mai multe aplicații ce îți vor transforma televizorul într-un televizor smart ieftin.

 

Pentru aproximativ 250 de lei, Chromecast este cea mai accesibilă metodă de a reda conținutul multimedia de pe telefonul tău. Câteva dintre aplicațiile pe care le poți utiliza sunt Netflix, HBO GO, Spotify, Google Music, Deezer, Facebook, Youtube, Soundcloud, Angry Birds și așa mai departe!