Nu exista contraindicatii pentru corectiile de vedere prin intermediul lentilelor, la tineri

În zilele noastre, lentilele de contact pot fi considerate drept o modalitate viabilă și sigură pentru a corecta cele mai frecvente probleme de vedere, cum ar fi miopia, hipermetropia, astigmatismul sau prezbiția.

Lentile de contact pentru ochi sănătoși

Tot mai multe studii certifică faptul că lentilele de contact au devenit un accesoriu sigur pentru sănătatea ochilor tăi, atât în rândul copiilor, al persoanelor tinere, cât și în ceea ce privește persoanele în vârstă.

Lentilele de contact în cazul copiilor și adolescenților

La copii, portul lentilelor de contact îi face pe copii să se simtă mai bine în privința propriei imagini, a abilităților sportive și a acceptării sociale comparativ cu alți copii de vârsta lor, purtători de ochelari. Sunt concluziile unui studiu realizat de dr. Jeffrey Walline și echipa sa de la Ohio State University.

În cazul copiilor, percepția generală este ca soluția exclusivă sunt ochelarii. Între 2007-2008, compania CIBA Vision® divizia pentru îngrijirea vederii din cadrul concernului Novartis, a alocat resurse importante unor studii și cercetări. Rezultatele atestă că, din punct de vedere medical, nu există niciun fel de contraindicații pentru corecția cu lentile de contact la copii. În plus, în cazul deficiențelor mari de vedere (diferența mare de dioptrii între cei doi ochi), aceasta este alternativa cea mai adecvată.

În adolescență, pentru tineri contează foarte mult imaginea de sine, acceptarea socială, libertatea și confortul când desfășoară activități sportive, când ies cu prietenii sau în vacanțe, iar lentilele de contact sunt alternativa sigură, cea mai flexibilă și discretă de corecție a vederii.

Potrivit studiilor, tinerii par a fi segmentul de vârstă care manifestă gradul cel mai ridicat de preferințe în materie de lentile de contact.

Un studiu al lui Jeffrey Walline și al echipei de la Ohio State University a analizat modul în care portul lentilelor de contact a schimbat percepția asupra propriei persoane în cazul copiilor între 8 și 11 ani având miopie. Au constatat că portul lentilelor de contact de către acești copii i-a făcut să se simtă mai bine în privința propriei imagini, a abilităților sportive și a acceptării sociale comparativ cu alți copii de vârsta lor, purtători de ochelari.

Studii anterioare au indicat ca portul lentilelor de contact a îmbunătățit considerabil calitatea vieții copiilor și adolescenților, în special, modul în care își percep înfățișarea, satisfacția privind corecția vederii și activitățile de socializare. Este, așadar, important să ai în vedere satisfacția per ansamblu a pacienților și nu doar în privința corecției vederii.

Vârsta medie când oamenii constată că au nevoie de corecția vederii este 13 ani, astfel că avem un rol important de jucat în etapa preadolescenței cu privire la creșterea gradului de conștientizare și la înțelegerea alternativelor de corecție.

Tinerii sunt mai dispuși să încerce lentilele de contact decât adulții, dar numai 1/4 dintre adolescenții din grupul de vârsta 12-18 ani au discutat despre lentile de contact cu specialistul. Este, de asemenea, oarecum îngrijorător că specialistul a inițiat această discuție în doar 1/3 din cazuri. Cercetările dovedesc că 65% dintre adolescenții între 12-15 ani care poartă ochelari sunt interesați de portul lentilelor de contact, și totuși, vârsta medie de la care persoanele încep să poarte efectiv lentile de contact este 19 ani.

Lentilele de contact sunt mai versatile, oferindu-ți posibilitatea să alegi între lentilele de contact cu dioptrii sau lentilele de contact colorate. Datorită versatilității lor, lentilele de contact sunt preferatele tinerilor.

Peste 50% din populația României necesită corecție vizuală, însă doar 2% dintre români poartă lentile de contact, în timp ce în alte țări din UE, ponderea utilizatorilor depășește 10%!


sursa wall-street.ro