Slujba de duminica, prilej de pace sufleteasca
Crestinii vad in slujba de duminica unul dintre cele mai bune prilejuri de a avea parte de putina liniste, la biserica. Duminica este ziua a 7-a a saptamanii, dedicata intotdeauna odihnei.
Slujba de duminica, moment de pace sufleteasca
Slujba de duminica ofera intotdeauna momente de pace sufleteasca, iar toti cei prezenti la slujba se simt linistiti. Slujba de duminica are loc atat la crestinii ortodocsi, cat si la cei de rit catolic. La slujbele de duminica merg si protestantii.
Slujba de duminica poate tine cateva ore bune
Slujba de duminica incepe de obicei dimineata devreme si dureaza cateva ore, timp in care credinciosii asculta predicile tinute de preoti.
De asemenea, se spun rugaciuni. In cazul in care in curtea bisericii este si cimitir si se afla si mormintele celor dragi, credinciosii pot merge sa aprinda lumanari si sa tina un moment de reculegere.
Ziua de duminica este intotdeauna dedicate odihnei, este ziua in care nu se lucreaza si nu se fac treburi gospodaresti.
Slujba de duminca, mai importanta in comunitatile rurale
Slujba de duminica are o mai mare importanta in comunitatile rurale. Aici, oamenii se pregatesc temeinic pentru a merge la slujba de duminica. Isi pun straiele de sarbatoare, iar in unele sate, mai ales in Maramures si in Bucovina, femeile si barbatii, dar si copilasii se imbraca in costume traditionale pentru a merge la slujba de duminica.
Este un prilej de mare bucurie, pe care il asteapta toata saptamana. Slujba de duminica este unul dintre cele mai asteptate moment din cursul saptamanii.
Dupa ce participa la slujba de duminica oamenii iau de obicei masa in familie, fiind un moment de tihna, placut.
Slujba de duminica este importanta nu doar in cultura romanilor, ci si in alte state din Eurpa, dar si in America de Sud, in America Centrala si in America de Nord. Oamenii obisnuiesc sa mearga la biserica pentru a se reculege, dar si pentru a se pregati pentru o noua saptamana de lucru. De aceea, este importanta intotdeauna odihna de duminica, pentru ca iti incarci bateriile.
[sursa foto doxologie.ro]