Dan Barna despre pierderea alegerilor prezidentiale (tur 1, 2019)

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, a povestit luni seara la Digi24 că în ciuda optimismului afișat la închiderea urnelor, și-a dat seama că a pierdut șansa de a intra în turul al doilea câteva ore mai târziu, deși primise telefoane de felicitare.  Dan Barna a recunoscut ă și-a supraestimat șansele și a spus că își asumă eșecul, dar a explicat că impresia de reușită i-a fost dată de reacția foarte deschisă a străzii, care i-a spus constant că își dorește schimbarea.


„Reacţia din stradă şi reacţia din ultimele zile şi după participarea la dezbaterea de la Europa Fm şi reacţia cetăţenilor în stradă era una foarte deschisă în zona aceasta, a necesităţii de schimbare, că îşi doresc o schimbare în România şi că şi-ar dori un tur doi fără PSD. E clar că nu a fost suficient şi îmi asum responsabilitatea acestui rezultat faţă de colegii mei care au muncit, şi cei din PLUS, şi cei din USR, care au muncit ore întregi, sute de ore în această campanie”, a declarat candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale, explicând de ce s-a supraapreciat.

  • […] în ultimele ore, s-a schimbat trendul, a apărut o diferență ceva mai mare și am așteptat să vedem cum arată tendințele în diaspora. În momentul în care am văzut cam cum stăm, a fost previzibil că nu vom mai avea acest rezultat”, a relatat liderul USR. „Am avut un sistem de numărare paralelă, în momentul în care au început să vină date din țară și am văzut cam cum stăm, am dat acel mesaj în care am concluzionat că nu vom avea un tur 2

digi24.ro