Deja coronavirus a condus la 8 decese

23 martie 2020 a fost o zi complicată pentru România, în lupta cu epidemia de coronavirus: au murit patru persoane în 24 de ore, ceea ce ridică bilanțul deceselor la șapte. Primii trei morți fuseseră anunțați duminică, 22 martie 2020.

S-a dublat și numărul de cazuri noi: în 24 de ore, 143 de teste au devenit pozitive, în timp ce duminică fuseseră anunțate numai 66 de cazuri noi de îmbolnăvire.

În total, până la 23 martie 2020, România înregistra 7 morți și 576 de cazuri de coronavirus, după ce primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Acestui bilanț i se mai adaugă încă șapte români care au murit în străinătate – unul în Franța și șase în Italia.

Câteva dintre cazurile noi pun însă niște semne de întrebare, de natură să stârnească îngrijorare. O femeie de 72 de ani de la Suceava a murit la spital, spun specialiștii, fără context epidemiologic. Asta înseamnă că nimeni nu știe de la cine a luat boala.

La Arad, un bărbat de 64 de ani internat în terapie intensivă, în stare gravă încă de la început, a murit, iar rezultatul pozitiv al testului pentru coronavirus a venit abia după ce a decedat. Cu alte cuvinte, în spital nu fusese tratat ca un bolnav de Covid-19.

În fine, un bărbat, la Spitalul Universitar București, confirmat cu coronavirus, a murit, în același salon cu un bărbat care murise la începutul săptămânii trecute. De la el a luat boala. În salon se află și un al treilea pacient, care are însă un test negativ.

Toate aceste cazuri arată că boala se răspândește de-acum comunitar în România.