Despre televizoarele smart

Termenul de „televizor smart” cauzeaza ceva reticenta din cauza sistemului de operare. În perceptia generala a publicului, un sistem de operare este complicat, ai nevoie sa investesti timp si bani pentru a-l face sa functioneze cum vrei. De cele mai multe ori, întâmpini si probleme în utilizare.

Însa sistemul de operare al unui televizor este mult mai diferit si, în mod crucial, mult mai simplu decât cel al unui computer. Daca sistemul de operare al unui PC este creat pentru a face cât mai multe lucruri, cel al unui televizor are rolul de a te aduce cât mai repede în fata canalelor TV si a filmelor online preferate! Astfel, tehnologia ne vine in ajutor!

 

Toate reglajele pe care trebuie sa le faci unui televizor smart tin de imagine, sunet, modul în care se conecteaza la internet. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci în plus este sa instalezi o mâna de aplicatii, dar nu este necesar intotdeauna, depinde mult de televizorul smart pe care il ai in casa, un Samsung, un tv LG (nanocell sau simplu LED) sau orice alta marca de smart tv!

Cele mai căutate modele de televizor LG sunt televizoarele smart.

Asta, desigur, este opțiunea celor care își doresc un televizor LG pe care să își poate aduce toată tehnologia device-urilor deținute. Un astfel de exemplu de televizor LG ar fi modelul OLED Smart LG 55EG9A7V.  Calitatea televizoarelor LG este incapsulata astfel in cea mai variata gama de modele tv, de la UHD si pana la celebrele televizoare LG nanocell, inovative, desi sunt sub standardul OLED.

Televizoarele viitorului: Samsung

„Suntem mândri să fim unul dintre membrii fondatori ai Asociației 8K și să avem propria noastră linie de televizoare QLED 8K certificate de acest program. Obiectivul nostru este să oferim consumatorilor capacitatea de a identifica cât mai ușor ecranele 8K premium de alte dispozitive atunci când iau decizia de cumpărare”, a declarat Hyogun Lee, vicepreședintele executiv al departamentului Visual Display al Samsung Electronics.

Programul de certificare 8KA are ca obiectiv să diferențieze televizoarele cu de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele 4K standard pentru a oferi mai multă claritate, contrast și culori mai strălucitoare, respectiv un randament HDR. Între caracteristicile probate este inclusă o rezoluție a ecranului care ajunge la 7680 x 4320 pixeli, o luminozitate maximă mai mare de 600 niți, transmisie a imaginii HDMI 2.1 și un codec video de înaltă eficacitate (HVEC). Astfel Samsung isi doreste sa reglementeze piata tv-urilor 8K!

YOUTUBE Introducere oficiala Samsung 8K: