Scoala va incepe din 14 septembrie 2020! Scenarii adoptate

 

Reluarea școlii va duce la apariția unor focare de COVID-19, avertizează medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În plus, boala COVID-19 generată de Sars CoV-2 va circula la fel ca gripa, crede medicul Adriana Pistol, şefa Comisiei naționale pentru managementul COVID.

„Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online”, a spus medicul Adrian Pistol, potrivit digi24.ro.

Potrivit unor surse guvernamentale, în urma ședinței de la Palatul Cotroceni care a durat mai puțin de 2 ore, unde singurul subiect discutat a fost reînceperea școlii, s-a stabilit că anul școlar va începe pe data de 14 septembrie.

Varianta agreată de către politicieni a fost ca școala să înceapă în sistem mixt, ceea ce înseamnă că, în zonele unde numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este crescut școala se va desfășura online, iar în zonele unde numărul cazurilor se menține scăzut, cursurile se vor desfășura normal, cu respectarea regulilor de distanțare.

La nivel local se va analiza constant situatia, odata la 14 zile.

Exista posibilitatea ca fiecare comandament judetean sa evalueze situatia de a invata in mod clasic sau nu. Se ia in calcul ca acolo unde avem scenariu rosu, imediat ce conditiile sunt bune scoala va reincepe in mod normal. Altfel, in scenariile rosu si galben copiii vor inata total sau partial de acasa, online.