ICPE-CA ofera sprijin gratuit pentru IMM-urile din Transilvania

Incubatorul de Afaceri ICPE–CA de la Sf. Gheorghe din cadrul Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA ofera prin reteaua de afaceri şi inovare BISNet Transylvania, alaturi de alti 6 parteneri, sprijin gratuit pentru companiile din Transilvania.

Consortiul BISNet,  raliat la Reteaua Europeana “Europe Enterprise Network”, sustine companiile din Transilvania prin cautarea unor parteneri de afaceri, finantare sau acces catre noi piete.

 

Concret, IMM-urile pot beneficia de urmatoarele servicii gratuite:

 

  • Servicii de informare si consultanta privind legislatia europeana, standarde si drepturi de proprietate intelectuala (IPR); informatii si aspecte practice legate de reglementarile si oportunitatile pietei europene a bunurilor si serviciilor, inclusiv  sisteme de impozitare şi alte taxe aplicabile la export. Acces la cadrul legislativ european si posibilitatea de a contribui la formarea si imbunatatirea politicilor UE pentru IMM-uri prin transmiterea punctului de vedere in cadrul consultarilor publice europene;
  • Oportunitati de cooperare in afaceri – accesul la noi piete si internationalizare prin: asistenta pentru identificarea de parteneri de afaceri sau tehnologii; organizarea de evenimente de brokeraj, misiuni economice, conferinte si ateliere de lucru; realizarea profilului companiei si publicarea lui in baza de date a EEN (Reteaua gestioneaza cea mai mare baza de date cu oportunitati de afaceri din Europa prin intermediul careia companiile pot stabili parteneriate internationale);
  • Servicii de inovare si transfer tehnologic – consilierea IMM-urilor inovatoare pentru a cunoaste oportunitatile de finantare pentru proiecte de Cercetare si Inovare (Orizont 2020 sau Instrumentul pentru IMM-uri); identificarea de solutii tehnologice si de transfer tehnologic in procesul de inovare; informatii despre politicile si programele de inovare, cercetare si dezvoltare tehnologica; pachete personalizate pentru imbunatatirea managementului inovarii.

 

Eforturile Enterprise Europe Network si BISNet Transylvania de a sustine competitivitatea intreprinderilor contribuie la construirea unui mediu de afaceri prosper si competitiv la nivel european, cu atat mai mult in aceasta perioada de criza.

Detalii suplimentare se gasesc la adresa http://www.bisnet-transylvania.ro/  sau prin email la adresa een@een-transilvania.ro.