Rezerva acum bilete de avion spre Madrid!

Când temperaturile sunt cu mult peste 30 de grade Celsius, cele mai căutate locuri din marile capitale europene sunt parcurile sau grădinile de vară ale orașelor, perfecte pentru un moment de odihnă sau răgaz. Dacă ești atent, poți să descoperi un Palat de Cristal, statuia lui Cervantes, un Turn Eiffel în miniatură sau un templu egiptean chiar în inima elegantului oraș spaniol Madrid! Dincolo de avantajul unei scăderi bruște a temperaturii, parcurile madrilene nu sunt doar locuri de relaxare, ci și veritabile spații de distracție și locuri înțesate cu activități în perioada verii. Așa că e bine să afli mai multe detalii despre cum să ajungi în cele mai pitorești dintre ele dacă îți rezervi bilete de avion spre Madrid în vara 2017. Sau în oricare vară! Pentru că nu e niciodată prea târziu să îți planifici următoarea vacanță.

Dacă ai ales să călătorești vara aceasta la Madrid, e bine să știi că orașul care găzduiește cele mai importante muzee din Spania are o colecție însemnată de parcuri și grădini cu aer regal unde ai putea să ajungi în cele câteva zile petrecute la destinație.

 

Parcul El Retiro, plămânii verzi ai orașului

E dificil să găsești un parc mai frumos în tot orașul și e destul de greu să ochești un loc pe măsura parcului Retiro cunoscut pentru Palatul de Cristal, statui din marmură, fântâni impresionante și o oază verde unde simți că te afli într-o stațiune unde tihna e desăvârșită. Locul a fost amenajat în secolul 17 de către regele Felipe IV și, spre deosebire de majoritatea palatelor și parcurilor regale, acesta a fost deschis publicului încă de la finalul secolului 19.



Dacă vrei să servești o cafea sau să iei un aperitiv departe de agitația din centrul orașului și zgomotului mașinilor poți să te oprești la una dintre numeroasele terase din incinta parcului. De asemenea, ai putea să închiriezi o barcă și să plutești preț de jumătate de oră. În serile toride de vară, oamenii se adună la petrecerile în aer liber organizate aici, vin ca să participe la festivaluri sau să asculte muzică. Așa că parcul e un loc perfect unde trebuie numaidecât să te oprești dacă zbori spre Madrid în vara 2017.

 

Pont de călătorie: Caută sfinxul Fuente Egipcia din partea sudică a parcului. Legenda spune că acolo ar fi o comoară ascunsă. Oricum, se spune că cei care ajung la sfinx sunt norocoși. Adresa: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid.

Calificativ: Excelent

 

Peste 30.00 de specii de plante la Grădinile regale

Cu doar 3 euro poți să te plimbi prin frumoasele grădini de vară din inima capitalei Spaniei până seara târziu. Grădinile sunt un loc perfect pentru un picnic alături de perechea ta dacă rezervi bilete de avion spre Madrid pentru doi, dar și un loc ideal pentru o ieșire cu copiii, mai ales în miezul zilei. Grădinile sunt deschise până la ora 21:00 în perioada verii, așa că poți să te oprești aici chiar și mai târziu, după ce ai vizitat Muzeul Prado, cel mai important muzeu de artă din capitala madrilenă.

 

Pont de călătorie: În centrul grădinilor se află statuia lui Carlos al III-lea, iar în partea estică sunt expoziții frecvente de artă, așa că merită să explorezi puțin aleile invadate de flori și arbori de toate dimensiunile. Adresa: Plaza de Bravo Murillo, numărul 2.

Calificativ: Merită văzut

 

Casa de Campo, unul dintre cele mai mari parcuri publice din Europa

Poate că ești norocos și nu mai sunt multe zile până să zbori cu avionul spre Madrid. Dacă te afli printre turiștii fericiți care și-au planificat deja concediul pentru vara 2017, mai pune pe lista ta încă un loc pitoresc unde ai putea să ajungi în minivacanța la Madrid. Acest parc public a fost amenajat de regele Felipe al II-lea încă din secolul 16 și e unul dintre parcurile cu tradiție din Spania. Parcul a fost declarat pădure regală la sfârșitul secolului 20, iar flora și fauna de acolo sunt unice.

 

În interiorul parcului se află un parc de distracții, o Grădină zoologică și câteva terase special amenajate. Rezervă-ți două sau trei ore pentru acest parc și relaxează-te pe malul lacului sau petrece câteva ore de distracție alături de perechea ta departe de lumea agitată. Parcul e cea mai mare zonă verde a orașului. Adresă: Paseo Puerta del Angel, nr. 1.

 

Pont de călătorie: Dacă ajungi în parcul Casa de Campo merită să intri în Palatul Regal ca să admiri fântâna aproape magică. Într-o zi senină, poți să te bucuri de o priveliște panoramică deasupra orașului într-un loc mai puțin aglomerat.

Calificativ: Merită văzut

 

Parcul Juan Carlos, un loc mai puțin convențional



Parcul regelui nu are o tradiție de sute de ani, dar cu toate acestea merită vizitat dacă îți plac locurile mai puțin convenționale sau dacă îți găsești cazare în Madrid în nord-vestul orașului, unde se află și această zonă verde. O să te surprindă varietatea de flori și copacii care invadează aleile, de la măslini până la portocali și chiparoși.

 

Pe lângă zonele verzi ademenitoare și relaxante, în parc sunt zeci de sculpturi neconvenționale cum ar fi degetele din piatră ale unei mâini scufundate în pământ. Dacă îți rezervi bilete de avion spre Madrid și te afli în căutarea unui spațiu inedit, locul e una dintre cele mai inspirate alegeri. Poți să închiriezi o bicicletă și să dai o tură cu bicicleta pe malul râului care străbate proprietatea. Adresa: Glorieta Sar Don Juan de Borbon y Battermberg.

 

Pont de călătorie: Dacă o ieșire romantică înseamnă pentru tine să privești avioanele cum decolează sau aterizează poți merge alături de partenerul tău aici ca să urmăriți avioanele de pe aeroportul Tryp Alamenda. Priveliștile cu Sierra de Guadarrama sunt la fel de speciale. Iar avantajul câtorva ore petrecute aici e că sunt șanse foarte mici să dai peste zeci de turiști.

Calificativ: Merită văzut


Vedeti si mai multe locuri potrivite, de vizitat!

Sursa articol original ziare.com