Rusia a invadat Kiev. Ziua 2 a invaziei

Localnicii sun încurajați să riposteze, dupa ce Federatia Rusa a invadat pe 24 februarie 2022, de dimineața, Ucraina.

Europa vede astfe un război cum nu a mai fost de la a doua conflagrație mondială, acum mai bine de 80 de ani. Occidentul a anunțat deocamdată doar sancțiuni financiare împotriva Moscovei insa acest lucru nu pare sa il sperie pe Vladimir Putin.

CE SE STIE PANA ACUM:

Rusia confirmă că a ocupat Insula Şerpilor

Rusia a bombardat 33 de locații civile în doar 24 de ore (de pe 24 februarie pana astazi 25 februarie, ora 10)

Trupele ruse au invadat Kiev in timpul noptii pe 24 februarie –

Trupele ruse se află acum la Kiev, au confirmat oficialii ucraineni într-un tweet. Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că „inamicul” se află în districtul Obolon, la aproximativ 9 km nord de parlamentul Kievului, în centrul orașului (conform BBC)

“Noi ne apărăm libertatea şi pământul. Dar avem nevoie de o asistenţă internaţională eficientă. Am discutat despre asta cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. M-am adresat către B9 în legătură cu asistenţa în apărare, sancţiuni şi presiuni asupra agresorului. Împreună trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor”, a scris Zelenski într-un mesaj pe Twitter.

El a adăugat că Ucraina are nevoie de o coaliţie antirăzboi.

Preşedinţii ţărilor participante la “Formatul Bucureşti 9” se întâlnesc, vineri, într-un summit extraordinar la Varşovia, pentru a aborda situaţia din Ucraina după invazia Rusiei asupra acestei ţări.

Zelenski afirmă că fortele ruse vizează de asemenea zone civile (desi Rusia afirma ca nu vor ataca zonele civile)

Ucraina se astepta la un atac cu tancuri ruseşti asupra Kievului vineri – ceea ce s-a intamplat deja in aceasta dimineata!