Spune-mi ce personalitate ai ca să-ți spun ce bijuterii porți

Știai că nu doar stilul, ci și personalitatea ta joacă un rol important în alegerea bijuteriilor pe care le porți?
Poate că pentru unii sunt doar elemente care le completează ținuta, în timp ce pentru alții reprezintă o adevărată fascinație sau chiar un hobby. În orice categorie te-ai încadra, alegerea lor este determinată de mai mulți factori, cum ar fi: stilul vestimentar pe care îl adpoți, estetica, dar și personalitatea ta. Poate că nu ai acordat o importanță prea mare celui din urmă criteriu, însă nu este întâmplător că cineva care are o personalitate puternică, colericul, de exemplu, va dori să iasă în evidență și prin intermediul accesoriilor, fie că este o alegere conștientă sau nu, iar cineva sensibil, cum ar fi melancolicul, va alege să poarte bijuterii-simbol, gasesti bijuterii acum si pe emag la promotii.
Hai să vedem dacă te recunoști în rândurile următoare.

1. Melancolicii

Melancolicii sunt persoane sensibile, cu o capacitate de empatie enormă, oameni care pun mare preț pe analiză, dar și persoane introverite, în general. În același timp, melancolicii sunt persoane creative, cu simț și spirit artistic, așa că tocmai din acest motiv vor pefera, de regulă, bijuterii cărora să le acorde semnificații, așa-numitele bijuterii-simbol. Iar aici se pot încadra bijuteriile din argint sau din aur care reproduc forme florale sau alte elemente ale naturii, dar și bijuteriile cu efect terapeutic, cum ar fi cele învestite cu puteri magice sau vindecătoare.

2. Colericii

La polul opus se află colericii, care sunt extroverți, cărora le plac aventura, asumarea riscurilor și acțiunea, lucrează și performează bine sub presiune și, sunt buni, în general, în poziții de leadership.
Așa cum spuneam și mai sus, pentru că își doresc să domine în general, acesta va fi și criteriul după care își vor alege bijuteriile, așa că nu e de mirare că vor prefera materiale de cea mai bună calitate, cum ar fi aurul sau platina, ornate cu diamante pentru că acesta este cel mai dur material.

3. Flegmaticii

Flegmaticii sunt, de regulă, extrem de relaxați și de calmi, dar și organizați, ghidându-se după rutine foarte clar stabilite. Le place să observe și, prin urmare, sunt atenți la detalii, sunt sensibili, tind să nu își exprime emoțiile și nu le place să iasă din zona de confort, dar asta nu înseamnă că nu au abilități sociale.
Sunt pasionați de artă, așa că vor alege bijuterii autentice, care să spună ceva despre ei, poate în stilul vintage, elegant sau minimalist, în funcție de preferințele personale.

4. Sangvinicii

Și ultimii, dar nu cei din urmă, sangvinicii, extroverți, optimiști și cu o atitudine pozitivă, în general, asupra vieții. Sunt carismatici, le place să trăiască intens, să fie în centrul atenției și să fie mereu puși în fața a noi provocări. Mai mult, sunt energici, le plac acțiunea și schimbările.

Prin urmare, vor prefera bijuteriile excentrice, expresive și moderne, cu design unic, care să îi plaseze în centrul atenției, cum ar fi pietrele prețioase și formele neobișnuite.
Iară, deci că modul în care ne alegem bijuteriile nu este întâmplător. Ce zici, te-ai recunscut?