3 tipuri de lentile de contact potrivite atunci cand mergi la schi

Activitatile sportive ar trebui sa ocupe un loc insemnat in programul nostru zilnic, intrucat sportul este, practic, “indicatorul” fidel al unei minti sanatoate si al unui corp fortificat.

Schiul este unul dintre sporturile preferate ale romanilor practicate pe durata sezonului hibernal. Desi aplicarea corectiilor optice poate constitui, aparent, o piedica, in calea exercitarii unei asemenea activitati, se pare ca expertii oftalmologi au gasit, de ceva timp, solutia convenabila, practica si confortabila, care sa inlature toate impedimentele.

Si da, inventarea lentilelor de contact moderne chiar a schimbat complet acceptiunea si credinta populara conform careia, odata ce porti ochelari sau lentilele de contact poti avea probleme serioase in timpul praticarii vreunui sport.

Lentile de contact ideale pentru a fi purtate in timpul schiatului ar trebui sa corespunda unor criteria stricte. In primul rand, sa asigure o buna protectie contra violetelor, intrucat zapada contine in 80 si 90% radiatii UV. In al doilea rand, acestea ar trebui sa limiteze, pe cat posibil, patrunderea fasciculelor de lumina puternice care sa impedice buna vizibilitate si sa favorizeze, in acest fel, producerea unor accidente nedorite.

Iata, asadar, o lista de 3 modele de lentile de contact potrivite atunci cand mergeti la schi!


Lentilele de contact Acuvue


Daca te gandesti sa iti achizitionezi un set de lentile de contact Acuvue si ai in plan sa mergi la schi in aceasta iarna, tocmai trebuie sa stii ca ai facut alegerea perfecta! Desi puteti, teoretic, purta orice stil de ochelari de protectie cu design wrap-around, lentilele de contact Acuvue va aduc un avantaj suplimentar. Echipate cu un filtru de protectie UV, ele va pot ajuta sa va protejati ochii de razele UV reflectate de catre zapada. In plus, acestea elimina pana la 98% din actiunea nociva a radiatiilor UVA sau UVB!


Retineti ca razele intense ale soarelui sau ale zapezii pot afecta, intr-un mod ireversibil, celulele sensibile prezente la nivelul ochilor


Asadar, lentilele de contact Acuvue va ofera oportunitati multiple de a alege in functie de preferinte si nevoi. Lentilele de contact Acuvue Oasys, Acuvue 1-Day Moist sau Acuvue 1-Day Define sunt, deci, optiuni certe pentru iubitorii sporturilor de iarna si ai schiului, in general.

Lentilele de contact Air Optix

Desi sunt percepute ca un tip de lentile de tranzitie intre cele traditionale si cele moderne, lentilele de contact Air Optix si-au imbunatit, substantial, tehnologia, in ultimii ani. Astfel, specialistii Alcon au ajuns sa incorporeze un filtru protector contra radiatiilor UV. Pe langa faptul ca sunt usoare, extrem de portabile, avand o greutate de doar 36 de grame, aceste sortimente de lentile de contact intrunesc toate cerintele persoanelor care merg la munte sa schieze si toate conditiile impuse unui asemenea model de accesorii compatibil cu practicarea activitatilor sportive.

Lentilele de contact de unica folosita

Pe timp de iarna, iar in special in momentul in care alegeti sa mergeti la schi, cel mai bine ar fi sa folositi lentile de contact de unica folosinta (sau lentile zilnice), mai ales daca sunt conditii de ceata. La schi sau cand afara este ceata densa, lentilele de contact prezinta un risc foarte mare sa se murdareasca. Iar, pe durata sejurului la schi, cu siguranta nu iti doresti sa pierzi timpul curatand lentilele si nici nu iti propui ca ochii tai sa aiba de suferit de pe urma depunerilor de murdarie de pe suprafata lentilei.


O oferta foarte vasta a magazinelor online va poate, deci, determina sa va orientate catre acest tip de lentile. Din clasa lentilelor de contact de unica folosinta fac parte: Dailies Total 1, Acuvue 1-Day Moist, Acuvue Oasys 1-Day, Acuvue 1-Day True Eye sau Dailies Aqua Confort Plus.

Sporturile de iarna, in general, pot aduce o serie de bucurii nesfarsite, atat celor mici, cat si adultilor. In aceste conditii, confortul si asigurarea sanatatii ochilor pe toata durata practicarii activitatilor specifice sezonului hibernal sunt esentiale pentru evitarea unor consecinte nefaste asupra ochilor.