pixabay whiskey

4 motive pentru care consumul de whisky este bun pentru sănătate

Istoricul Raphael Hollinshed a scris despre proprietățile sănătoase ale whisky-ului în cartea sa din 1577, Cronici ale Angliei, Scoției și Irlandei: „În moderație, încetinește vârsta, taie flegma, ajută la digestie, vindecă hidropizele, vindecă strangularea.”

 

De asemenea, trebuie adăugat că pe vremea lui Hollinshed, whisky-ul a fost folosit și ca antiseptic pe câmpurile de luptă, mai ales că în acele zile era greu de găsit medicamente eficiente.

 

În timpul prohibiției din America din anii 1920, whisky-ul putea fi importat legal în Statele Unite, deoarece era considerat un medicament, nu un lichior. Pe atunci, era vândut în farmacii, pentru a fi folosit ca tonic.

 

Whisky-ul poate contribui chiar și la o viață mai lungă. Grace Jones, una dintre cele mai în vârstă femei din Marea Britanie, își atribuie vârsta matură de 110 ani faptului că bea whisky în fiecare seară, în ultimii 60 de ani. Evident, dacă bei prea mult whisky în fiecare seară, probabil că vei suferi mai mult decât beneficii. Dar la cantități mai mici și mai moderate, știința spune că ar putea fi bun pentru sănătate.

whisky emag.ro
whisky link: emag.ro

 

Iată ce poate face whisky-ul pentru tine și corpul tău:

Whisky-ul luptă împotriva cancerului

Whisky-ul are la fel de mulți antioxidanți ca vinul. Conține mai mult acid elagic (același antioxidant găsit în vin) ca vinul, care ajută la absorbția celulelor necinstite din organism, potrivit Jim Swan, celebrul consultant în industria whisky-ului supranumit „Einstein al whisky-ului”. la o conferință medicală din 2005. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că același acid se găsește ușor și în fructe.

Whisky-ul scade riscul de demență

Un studiu din 2003 publicat de Institutul Național de Sănătate spune că adulții care au consumat 1 până la 6 porții de alcool pe săptămână au șanse la jumătate mai mici de a suferi de demență, decât cei care nu au băut. Un studiu german din 2011 a ajuns la o concluzie similară. Totuși, acest lucru s-a aplicat alcoolului în general, nu doar whisky-ului.

Whisky scade riscul bolilor de inimă

Studii separate în Jurnalul European de Nutriție Clinică, Universitatea Harvard și Jurnalul European Cardiac ajung toate la aceeași concluzie: o cantitate moderată de alcool – maximum șapte pahare mici de whisky pe săptămână – va reduce într-o oarecare măsură riscul bolilor de inimă și insuficiență cardiacă.

Whisky-ul este bun pentru răceli

Este un lucru cunoscut în Scoția de mult timp – whisky-ul ajută la combaterea răcelilor (chiar dacă doar puțin). Toată lumea de acolo știe că whisky amestecat cu apă fierbinte, lămâie și miere poate fi destul de bun pentru sănătate. Știința din spatele acestei băuturi, potrivit dr. William Schaffner, președinte de medicină preventivă la Universitatea Vanderbilt, este că alcoolul dilată vasele de sânge, ceea ce face mai ușor pentru membranele mucoase să se ocupe de infecție.

(surse foto: emag.ro, pixabay)