6 tipuri diferite de fond de ten și cum să îl alegeți pe cel mai bun pentru dvs.

Fondurile de ten nu mai sunt produsul lipicios, praf sau neuniform din trecut – există o textură și un tip care vor funcționa pentru tipul și nevoile dvs. de piele. Dar dacă sunteți loială unei mărci pe care ați iubit-o de ani de zile, este posibil să ratați noutățile de pe piață.

 

Iată fondurile de ten pe care le puteți încerca acum.

1) Fond de ten lichid

Un fond de ten lichid  este cel mai probabil primul format care vă vine în minte, atunci când vă gândiți la machiajul de bază. În lichid, există fonduri de ten pe bază de silicon și apă, împreună cu picăturile de pigment recent populare, care continuă ca un ser ușor – aproape toate fiind disponibile în finisaje lucioase și mate.

 

Fondurile de ten lichide au, de obicei, acoperire medie până la mare și pot fi aplicate în straturi, în funcție de aspectul pe care îl urmăriți, făcându-le un must-have în trusa dvs. de înfrumusețare. Aveți nevoie ca machiajul dvs. să rămână intact o lungă durată? O bază lichidă este calea de urmat. Dezavantajele pe care ar trebui să le urmăriți sunt că vă pot înfunda porii dacă nu utilizați o formulă non-comedogenă, se pot oxida pe piele și își pot schimba culoarea. Atentie si la greselile comune atunci cand folosesti fond de ten!

2) Fond de ten cu serum

Formulele de fond de ten asemănătoare serumuluii au devenit o alegere populară în ultimii câțiva ani, de când vin încărcate cu beneficii pentru îngrijirea pielii și sunt ușor de amestecat. Câteva picături parcurg un drum lung și, de obicei, sunt făcute pentru a fi amestecate în crema hidratantă, pentru a crea o versiune colorată a cremei preferate.

3) Fond de ten uleios

Dacă aveți pielea ultra-uscată, un ulei care se poartă ca fond de ten este o modalitate de a acoperi pielea hidratată și bine acoperită, într-un singur pas. Veți arăta strălucitoare și luminoasă, deoarece nuanța generală funcționează pentru a evidenția și uniformiza tonul pielii.

4) Fond de ten cremă

Aceste formule se aplică ca o cremă moale și se amestecă în piele pentru un finisaj impecabil, hidratat. Sunt ușor de aplicat și sunt, în general, foarte pigmentate, astfel încât să ofere o acoperire bună. Sunt minunate pentru tipurile de piele uscată și matură, datorită proprietăților lor hidratante. Cu toate acestea, sunt cu siguranță nerecomandate celor cu pielea grasă.

5) Fond de ten mousse

Super ușoare, aceste formule sunt făcute pentru cele cu pielea grasă. Se știe că fondurile de ten spumă sau mousse mpiedică înfundarea porilor, sunt aerisite și ușoare, deoarece sunt în esență machiaj lichid cu aer și lasă un finisaj mat, făcându-le perfecte pentru cele cu ten gras. Cu toate acestea, sunt puțin mai dificile, în ceea ce privește aplicarea – dacă nu sunt bine amestecate, pot arăta cu ușurință neuniform. În plus, au o acoperire ușoară, așa că s-ar putea să nu rămână imaculate cât doriți, cu excepția cazului în care o setați bine.

6) Fond de ten stick

Acesta e poate cel mai ușor tip de fond de ten de aplicat, deoarece tot ce trebuie să faceți este să punctați și să uniformizați. Fondurile de ten stick sunt o altă categorie foarte populară. Nu lasă mizerie, sunt ușor de luat în călătorii, pot fi folosite ca corector și oferă o acoperire construibilă. Cu toate acestea, textura lor groasă face ca pregătirea pielii să fie și mai importantă.