Acer Predator 21X, laptopul superlativelor

Ce poți cumpăra cu $9000? Pentru început, te poți înnoi cu o Dacia Sandero, în echiparea de bază și îți vor rămâne bani de un smartphone care să te ajute cu navigatul și entertainment-ul. E drept că îți vor lipsi lucruri utile precum aerul condiționat sau geamurile electrice, dar măcar vei avea o mașină nou-nouță!

 

Dacă te pasionează căutatul pe site-urile de profil, o mașină second hand îți va aduce mai multe decât un Sandero. În funcție de preferințele tale, pentru $9000 poți avea mai mult spațiu, un motor mai performant și dotări mai bune. Singurul lucru de care trebuie să te ferești este o mașină cu un istoric limitat sau inexistent al service-ului.

 

Toate aceste variante sună foarte tentant, însă absolut nimic nu te poate pregăti pentru un laptop care costă aproape $9000. Nu este vreo ediție limitată, placată cu aur sau decorată cu cristale. Este vorba despre Acer Predator 21X, iar numele său oferă câteva indicii legate de așteptările pe care ar trebui să le ai de la el.

 

Gama Predator definește familia de gaming pe care Acer a dezvoltat-o de-a lungul anilor. Vei găsi atât laptopuri, cât și monitoare și unități centrale din gama Predator. Însă Acer Predator 21X sfidează orice lucru pe care un gamer le știe despre un laptop de gaming.

 

În primul rând, Acer Predator 21X este un laptop ce încorporează un monitor de 21” sau aproximativ 53 centimetri. Laptopurile obișnuite au, în general, 39 de centimetri și un set limitat de specificații. În schimb, Predator 21X dispune de o rată de refresh de 120Hz, la o rezoluție de 2560 x 1080 pixeli.

 

Restul specificațiilor te pot lăsa fără aer: Acer a ales să înghesuie două plăci video NVIDIA GTX 1080 SLI și să le împerecheze cu procesorul Intel Core i7-7820HK care poate fi împins la rândul său la limite extreme. Pentru cei ce nu doresc să se încurce cu înlocuirea RAM-ului și a stocării, Acer a pus suficient în Predator 21X: 16GB RAM, 1TB SSD și 1TB HDD.

 

Pentru că este vorba despre un laptop de gaming, nișă în care deținătorii preferă să facă frecvent actualizări, memoria RAM și cea de stocare pot fi schimbate cu ușurință. Și dacă tot i-am adus în discuție pe gameri, trebuie menționat faptul că aceștia preferă tastaturile mecanice, lucru pe care Acer nu a uitat să îl includă. tastele W, A, S, D și SPACE sunt colorate în albastru, însă Acer include în cutia laptopului taste negre, pentru a avea o tastatură uniformă.

Oferte laptop Acer Predator 21x acum la eMag, cu preturi de pana in 20.000 ron!

Nu în ultimul rând, cutia în care laptopul se prezintă în fața gamerilor este specifică mai degrabă armelor. În ea vei găsi laptopul ce cântărește 8.8 kilograme, cele două surse de 330W, tastele de rezervă, un trackpad cu dublă funcționalitate, ce se atașează laptopului cu ajutorul magneților și hârtiile necesare.

 

Merită să cumperi un laptop de mii de dolari? Răspunsul nu este foarte complicat, întrucât Acer pare să fi făcut acest laptop pentru a fi un trofeu. La acest preț, nu foarte multă lume va fi tentată să orice fel de laptop, chiar dacă e placat cu aur sau decorat cu cristatel. Cu toate astea, Acer Predator 21X arată că puterea deplină poate încăpea și într-un laptop.