ATENTIE: SMS-uri de la ANAF? Nu, doar spam!

In ultima saptamana circula o noua metoda de SPAM – mesaje SMS de la ANAF.

Sunteti astfel anuntati ca „numarul de telefon este folosit pentru promovarea unor servicii de meditatii”.

Este oare numarul 0785737662 unul al celor de la „marile” centre de meditatii care incearca sa eclipsese micii profesori sau liber-profesionisti care incearca sa castige un ban din serviciile de meditatii acordate copiilor care si asa nu invata nimic de la profesorii tot mai slabi pregatiti?

Iata cum arata mesajul trimis catre dumneavoastra. ATENTIE: NU DATI CLICK PE NICI UNUL DIN LINKURILE DIN MESAJ! Desi nu se cer bani in mod concret, ANAF a specificat clar faptul ca toate SMS-urile se trimit oficial de la numarul de telefon 1300.

Legislatia curenta NU specifica faptul ca meditatiile sunt ilegale, mai ales daca nu esti cadru didactic.


„Incepand cu 1 septembrie ANAF ANTIFRAUDA desfasoara actiuni de combatare a evaziunii fiscale. Sunt vizati cei care efectueaza activitati neautorizate. Numarul dvs. de telefon este folosit pe internet pentru promovarea unor servicii de meditatii. Pana la 15 septembrie este necesar  sa va prezentati la sediul ANAF din sectorul unde activati pentru a depune documentele de autorizare. Daca anuntul de pe internet nu e valabil, pana la 15 septembrie va atentionam sa il stergeti. Evaziunea fiscala se pedepseste cu inchisoarea. Dupa 15 septembrie, alaturi de institutiile abilitate, vom identifica persoanele care fac evaziune fiscala si vor fi sanctionate. Detalii obtineti la sediile ANAF. Acest mesaj este trimis prin sistem automat.”


Binenteles ca cea mai tare exprimare este aceasta: Daca anuntul de pe internet nu e valabil, pana la 15 septembrie va atentionam sa il stergeti. De ce ANAF ar fi interesat sa stergeti un anunt, daca ar fi asa toti cei de pe olx, publi24 sau siteurile specifice anunturilor de meditatii ar trebui sa plateasca sume record pentru meditatiile „la negru”! Cel mai probabil, marea majoritate a populatiei.

Asadar, va recomandam sa fiti mult mai atenti si mult mai prudenti cu mesajele primite de la diversi spameri care au reaua intentie de a va fura date personale sau pur si simplu doresc sa elimine competitia din domeniul meditatiilor (online sau offline)!

 

Ati cunoscut si dvs pe cineva care a primit acest mesaj? Dati-ne de stire! Asteptam parerile dvs!


Sursa foto: computerblog.ro