Biserica Sf Ciprian – cunoscuta in toata tara

Biserica Sf Ciprian este cunoscuta drept o biserica unde poti merge sa te rogi pentru indeplinirea anumitor dorinte.

Se spune ca in trecut Biserica Sf Ciprian a apartinut unui han din Capitala. In aceele vremuri de demult, multe dintre hanurile cunoscute aflate in centrul Bucurestilor aveau in mijlocul curtii interioare biserici sau manastiri, asadar nu este un lucru neobisnuit.

Biserica Sf Ciprian a fost demolata in urma mai multor cutremure

Potrivit crestinortodox.ro, dupa cutremurele din 1802 si apoi din 1838, „aceasta sfanta si dumnezeiasca biserica fiind in mare ruina si crapandu-se, s-a inceput a se ridica din temelie in anul 1850, cu binecuvantarea IPS Mitropolit al Ungro-Vlahiei D.D.Nifon, in zilele prea inaltatului Domn al Tarii Romanesti Dimitrie Stirbei, de prea Sfintitul Arhiereu D.D.Calistrat Livis, egumenul de pe atunci”.

Constructia Bisericii Sf Ciprian a avut loc dupa planurile arhitectului Xavier Villacrosse, unul dintre cei mai renumiti arhitecti ai vremii.

Pictura interioara a Bisericii Sf Ciprian fost realizata intre anii 1853-1856 de catre Gheorghe Tatarescu. Pe peretii acestui lacas se regasesc multe scene din Biblie, ceea ce inseamna ca este o picture deosebita, care impresioneaza vizitatorii.

Clopotnita Bisericii Sf Ciprian este una interesanta si aceasta, ca tot lacasul de cult, de altfel. Chiar poti sa mergi intr-o zi sa faci o vizita ansamblului bisericesc. In Capitala mai poti vizita si alte biserici si manastiri, precum Biserica Kretzulescu sau Manastirea Casin.

Sfantul Ciprian alungă blestemele

Exista si o rugaciune dedicate Sfantului Ciprian. Iata sfarsitul acesteia, care are putere mare de alungare a blestemelor:

„Asa, Doamne, auzi-ma pe mine pacatosul, slujitorul Tau si pe robul Tau, cu toti ai casei lui, si dezleaga-i de demonul de amiaza, de toata boala si de tot blestemul, de toată mania, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lacomia, neputinta, prostia, neintelepciunea, mandria, cruzimea, nedreptatea, trufia si de toate ratacirile si greselile, pentru Sfant numele Tau, ca binecuvantat esti in veci.”