Ghidul micilor intreprinzatori – afaceri mici, potential mare

  1. Implementează-ți un site propriu!

Fie că te afli de mai mult timp pe piață sau ești doar un începător, primul pas pentru o afacere profitabilă îl reprezintă promovarea la scară largă. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este prin implementarea unui magazin online, unde ai posibilitatea de a-ți prezenta produsele sau serviciile proprii.

Desigur că… dacă nu dorești să te complici cu dezvoltarea unui site propriu, îți poți promova mica afacere și prin crearea unei pagini facebook prin care să atragi fani care se pot transforma, cu timpul, în clienți efectivi.

Prin deschiderea unui magazin online, fie este vorba despre îmbrăcăminte, tehnică de uz casnic ori accesorii de petrecere, un antreprenor aflat la început de drum își face cunoscută oferta de business și o poate comercializa unui public larg. Însă, pentru ca totul să fie în regulă, site-ul trebuie structurat și prezentat pe categorii și subcategorii ușor de remarcat, cu scopul de a facilita accesul clienților. Informațiile prezentate trebuie să fie veridice, complete și oferite pentru fiecare produs în parte.

  1. Atrage mai mulți clienți

De obicei, un site de prezentare sau un magazin online nu este suficient pentru a garanta succesul unei afaceri mici. De aceea, orice antreprenor, pentru a atrage cât mai mulți potențiali clienți pe site, are nevoie de promovare. Iar cea mai bună modalitate de promovare a afacerii online este prin publicitate plătită, prin AdWords sau campanii pe site-uri cu profil demografic ce se suprapune pe publicul tău țintă.

  1. Promovare AdWords

Indiferent de obiectivul tău, fie creșterea numărului de vizitatori pe site, fie creșterea vânzărilor online și până la fidelizarea clienților, serviciul de publicitate online Google Adwords este o soluție indispensabilă micii afaceri pe care o deții.

Prin acest serviciu, agenții de publicitate plătesc o anumită sumă de bani pentru ca sistemul Adwords să afișeze scurte copii pentru publicitate, produse sau video-uri către utilizatorii web, pe paginile pe care le consideră relevante. Acest serviciu Google Adwords se bazează atât pe cookie-uri cât și pe anumite cuvinte cheie stabilite de către agenții de publicitate pentru a plasa copiile publicitare pe pagini relevante publicului țintă.

Prin promovarea AdWords, compania ta va fi mai ușor găsită de către utilizatorii Google, în timp real. În plus, ai posibilitatea de a-ți redirecționa oferta către publicul din anumite țări, regiuni sau orașe pe care le consideri mai importante.

  1. Alege modalitatea optimă de adresare

Prin publicitatea online ai posibilitatea de a te adresa clienților vizați prin anunțuri de tip text, grafice, anunțuri video sau în aplicații mobile. În aceste anunțuri este de ajuns să transmiți câteva informații concludente despre oferta ta.

Oricare ar fi scopul tău, promovarea Adwords te va sprijini în cuantificarea performanței campaniei tale, astfel încât să realizezi ajustările necesare și să îți îndeplinești obiectivele.

  1. Optează pentru procesul de Link-building

Astăzi, procesul de link-building (creare de linkuri) este extrem de valoros, de aceea este esențial să implementăm campanii de înaltă calitate atunci când vrem să prosperăm în domeniul nostru.

Prin link-building, obții hyperlink-uri de la alte site-uri către site-ul tău. Cu alte cuvinte, prin acest proces, reușești să aduni referințe de pe site-uri terțe cu link-uri către site-ul tău, iar cu cât mai multe site-uri web de calitate înaltă conduc către site-ul tău, cu atât vei urca mai sus în topul rezultatelor motoarelor de căutare – și astfel potențialii clienți te vor găsi mai ușor.

În concluzie, orice afacerea ai conduce, dacă îți dorești succes maxim, vei avea nevoie de toate aceste trucuri eficiente, pe care le poți realiza singur. Prin implementarea unui site online și prin promovarea online sau prin procesul de link-building, mica afacere pe care o deții te va purta pe culmile succesului.