LAPP Romania

Cablurile si accesoriile LAPP Romania, folosite in aplicatii speciale in Europa si in lume

Cand o companie alege un partener pentru furnizarea de cabluri si accesorii, trebuie sa tina cont atat de expertiza, cat si de inovatie, calitatea fara compromisuri si portofoliul de produse oferit. LAPP detine o experienta de peste 60 de ani in domeniul cablurilor electrice, asigurand o functionalitate fara griji a oricarei afaceri.

Cabluri de forta si comanda, folosite pe nave de croaziera

AIDAluna este una dintre cele mai noi nave de croaziera apartinand AIDA Cruises. Magnifica nava are 252 m lungime, 32,2 m latime si 13 punti inaltime. Are 1.025 de cabine pentru pasageri, sapte restaurante, 11 baruri, un teatru, un cinematograf si multe alte facilitati. Cerintele de siguranta la bordul unei nave de pasageri sunt extrem de ridicate.

Tocmai din acest motiv, s-a decis sa se utilizeze cablurile de forta si comanda LAPP ÖLFLEX® FD 820 H si ÖLFLEX® FD CLASSIC 810. Sunt conforme cu IEC 60332-1-2, foarte flexibile si, cu latimea lor minuscula, erau practic predestinate sa fie alimentate prin conductele stranse si pasajele utilizate in constructia navelor.

Cablurile flexibile ÖLFLEX® FD CLASSIC nu sunt utilizate numai in constructii navale, dar sunt utilizate cu preponderenta in retelele de alimentare cu energie si in componentele masinilor mobile, cum ar fi liniile de asamblare. Datorita suprafetelor fara aderenta, aceste produse sunt potrivite si pentru medii cu umezeala preponderenta. Presetupele de cablu SKINTOP® asigura conexiuni sigure intre cablurile ÖLFLEX® FD CLASSIC cu carcase si dulapuri de control.

Cabluri de control si presetupe, pentru solutii de iluminare de mare adancime

Cautarea unei legaturi intre doua sisteme de pesteri subacvatice care se extind pe mai multi kilometri ai peninsulei Yucatan din Mexic a necesitat cabluri LAPP si iluminare GRALmarine.

In primul rand, a fost realizata o inregistrare fotografica a pesterilor. Aceasta a necesitat o iluminare extrem de puternica. Aici, scafandrii au folosit o sursa de lumina de 200 W-HMI, cu lampa LED. Pentru a proteja mai bine cablurile din lampile de scufundare, s-au folosit presetupe SKINTOP® BS. ÖLFLEX® 440 P si ÖLFLEX® 550 P, instalate pentru intregul circuit si conectate la baterie.

In Mexic, lampile au fost conectate la baterie cu un cablu ÖLFLEX® 550 P intr-o izolatie de poliuretan portocaliu. Acest cablu de control este deosebit de rezistent la uzura si are o rezistenta chimica si mecanica ridicata. Lampile trebuiau sa functioneze la o adancime de 100 de metri, iar atat cablurile cu izolatie din cauciuc, cat si din poliuretan s-au dovedit a fi ideale in ceea ce priveste mobilitatea si rezistenta mecanica sub apa.
Cabluri LAPP pentru instalatii fixe si medii umede, preferate de Therme Bucuresti

Therme Bucuresti este cel mai mare spatiu de recreere, wellness si distractie din Europa. Uneste elemente ale naturii cu beneficiile aduse de traiul modern intr-un spatiu exceptional. Bazat pe piscine cu apa termala, gazduieste cea mai mare gradina botanica din Romania, cu peste 800.000 de plante, inclusiv 1.500 de palmieri.

Cerintele speciale ale proprietatilor interioare si exterioare ale aplicatiei au fost indeplinite cu ÖLFLEX HEAT 180 SiHF, pentru zone cu temperaturi ambientale ridicate, in care materialele izolatoare si invelisurile cablurilor conventionale vor deveni fragile dupa o perioada scurta de timp.
Construit pe 250.000 de metri patrati, cu o suprafata totala de peste 34.000 de metri patrati si o capacitate de 4.000 de vizitatori, infrastructura Therme Bucuresti este destul de complexa.

De aceea, transferul de date, sistemele de control și conectare au reprezentat o parte importantă a proiectului realizat. UNITRONIC LiYCY cu o posibilitate de aplicare versatilă și dimensiuni mici a fost unul dintre tipurile de cablu de date utilizate pentru transmisia de date. Un alt exemplu aici – cablurile coaxiale, folosite pentru semnale video la fața locului.

Alte aplicații includ, printre altele, sisteme de conectare pentru măsurare, reglare și control, sisteme de încălzire pentru saună, senzori de comandă și avansați. Conductori au fost utilizati pentru cabinetele electrice.

Peste 100 km de cabluri Lapp au fost instalate la Therme Bucuresti in timpul realizarii proiectului.

Lanturi portcablu si cabluri de alimentare LAPP, utilizate la podul din Bratislava

Podul slovac al revoltei nationale din Bratislava – denumit adesea „podul nou” – este un reper de care orice turist care a vizitat capitala slovaca. Podul suspendat de 430 de metri este sustinut de doar doi stalpi situati pe un mal al Dunarii. Constructia din otel cu o latime de 21 de metri se leagana liber deasupra apei. Turnul geaman, inalt de 95 de metri, pe care este fixat cablul de otel, este inclinat inapoi si spre interior, si gazduieste o terasa de observatie si un restaurant la ultimul etaj, spre care liftul calatoreste de pana la o mie de ori pe zi.

Provocarea LAPP: ascensorul, inclusiv cablurile de alimentare dintr-unul dintre cei doi stalpi ai podului, care trebuiau inlocuite.

Stalpii turnului sunt inclinati la 7 grade spre interior si 17 grade spre exterior pentru a prelua incarcarea cablurilor de otel ale podului de 7.537 tone.
Solutia LAPP pentru aceasta provocare extraordinara? Un lant portcablu de aproape 50 de metri care ghideaza cablurile din stalpul usor inclinat in siguranta catre lift. Noul lant portcablu cu care este echipat liftul, transporta zece persoane pe calatorie pana in varf in 45 de secunde fara probleme.

LAPP Romania, partenerul dvs. de incredere – calitate si expertiza de top

LAPP Romania activeaza pe piata locala din 2012, oferind o gama diversificata de produse: cabluri de forta si comanda ÖLFLEX, cabluri de fibra optica HITRONIC, echipamente si accesorii fibra optica, cabluri industriale Ethernet ETHERLINE, cabluri coaxiale si cabluri telefonice UNITRONIC, sisteme de transmitere date, conectori industriali EPIC, presetupe SKINTOP, sisteme de tuburi de protectie si sisteme lant portcablu, sisteme de marcare si etichetare FLEXIMARK, unelte si accesorii pentru cabluri.