Ce tip de canapea e mai bun: normală sau colțar

Există foarte multe stiluri de canapea din care poți alege pentru casa ta, precum: canapea extensibilă, canapea modulară, colțar, canapea cu două locuri, canapea cu trei locuri, etc. Uneori, această alegere poate fi puțin copleșitoare.

În rândurile de mai jos, aruncăm o privire mai atentă asupra a două dintre cele mai populare stiluri de canapea și comparăm avantajele și dezavantajele dintre o canapea normală și o canapea de tip colțar.

De ce o canapea de tip colțar?


O canapea de tip colța formează un unghi drept perfect atunci când este plasată într-o cameră. Acest lucru sporește frumusețea și grația decorului camerei. Cel mai bun lucru la o canapea de tip colțar este că se potrivește perfect în colțul camerei. Multe dintre ele sunt prevăzute cu secțiuni reglabile care permit proprietarului să creeze diferite lungimi ale canapelei. Poți regla canapeaua după cum dorești și te vei simți confortabil. Aceasta poate deveni chiar o secțiune lungă pe o parte și trei secțiuni lungi pe cealaltă parte. Vei obține spațiu de relaxare adecvat cu ajutorul unei canapele de tip colțar.

Oamenii cumpără canapele de tip colțar pentru că sunt potrivite pentru o familie. Acestea pot găzdui cu ușurință o familie datorită dimensiunii lor masive. Sunt relativ mai flexibile decât o canapea obișnuită și întreaga familie se poate ghemui ușor pe aceasta.

De asemenea, o canapea de tip colțar este mai modernă, se poate comanda chiar si de la EMAG!

Canapeaua de tip colțar are un dezavantaj major și anume faptul că nu este compatibilă cu toate tipurile de cameră, plus că este mai mare. Trebuie să faci o alegere foarte atentă atunci când achiziționezi o canapea de tip colțar. Trebuie să alegi, în principal, cum va fi orientată și care este partea care vrei să fie mai lungă.

De ce o canapea normală?


Când vine vorba de canapele normale, acestea sunt un articol foarte practic de cumpărat. Cel mai bun lucru la o canapea normală este că există o gamă foarte largă din care să alegi și se încadrează în aproape toate tipurile de camere. Acestea nu trebuie să fie limitate doar la sufragerie, ci pot fi ajustate în funcție de nevoile tale. Le poți așeza pe hol, în dormitor, pe terasă sau oriunde dorești să ai una. De asemenea, sunt mai ieftine decât canapelele de tip colțar.

Pentru case în stil tradițional sau pentru cele cu un aspect mai clasic, îți recomandăm să alegi o canapea normală, care va completa mai bine aspectul casei.

Printre multele avantaje pe care le aduce o canapea normală, aceasta are și anumite dezavantaje. Cel mai mare defect al unei canapele normale este acela că este destul de mică și este posibil să nu fie suficientă pentru familia ta. Dacă ai o familie mică, atunci cu siguranță ar trebui să cumperi o canapea obișnuită. Altfel, însă, s-ar putea să nu fie suficient.

Atât o canapea normală, cât și o canapea de tip colțar vin cu argumente pro și contra. Trebuie doar să fii atent la planificarea și decorul tău și cu siguranță vei găsi piesa perfectă pentru camera ta. Tipul de canapea pe care îl vei alege nu se rezumă însă doar la forma și stilul camerei, ci este vorba și despre confort, care este complet subiectiv de la persoană la persoană.