Ce tipuri de lentile de contact sa alegi in functie de profesia ta?

Profesia pe care o practici este direct sau indirect, mai mult sau mai putin raspunzatoare de deteriorarea sanatatii functiei vizuale. Deci, fiecare meserie, in parte, are particularitatile ei care solicita ochii intr-o masura sau mai mica.

Sanatatea ochilor tai este un indicator important al capacitatii de munca. Scaderea acuitatii vizuale se rasfrange, in mod direct, asupra performantelor la scoala, asupra capacitatii de a citi o carte pentru o durata lunga de timp. Totodata, acuitatea vizuala impacteaza si asupra productivitatii muncii.

 

Unele profesii, precum cele din domeniul IT, cea de sudor, cea de profesor, profesiile din domeniul secretariat-administrativ solicita extrem de mult ochii. Cu alte cuvinte, statul cu orele in fata calculatorului sau flacara care provine de la aparatul de sudura sunt adevarati inamici ai ochilor.

In alta ordine de idei, insa, unele activitati sportive, precum inotul sau unele sporturile de iarna sunt incompatibile cu lentilele de contact. Altele, dimpotriva, devin mai practice odata ce treci de la ochelari la o pereche de lentile de contact, cum ar fi lentilele Acuvue, le gasiti pe lentile.info

Iata, deci, ce tipuri de lentile de contact sa porti in functie de activitatea sau profesia pe care o practicati frecvent!

 

Lentilele de contact si activitatile din domenuul IT

 

Indiferent de profesia din domeniul IT pe care o practici, este esential sa ai grija de ochii tai. Solicitarea excesiva a ochilor face ca capacitatea vizuala sa se diminueze odata cu inaintarea in varsta.

 

Pentru cei din domeniul IT, care petrec multe ore zilnic in fara calculatorului, un set de lentile de contact Acuvue Oasys 1-Day ar fi cel mai indicat. Acestea beneficiaza de aportul tehnologiei ultramoderne Hydraclear Plus, pentru un plus de umiditate naturala si mai multa hidratare.

 

Acuvue Oasys este o marca de lentile care se foloseste in special pentru ochii sensibili, avand o permeabilitate foarte buna a oxigenului. In cazul in care petreceti un timp indelungat, constant, in fata unui device (calculator, tableta sau chiar televizor), ochii tai vor avea de suferit. De aceea acest tip de dispozitiv oftalmologic iti va fi de un real ajutor! Ele sunt echipate cu filtru Ivm

Lentilele saptamanale Acuvue Oasys nu se vor utiliza pe timp de noapte. Acuvue Oasys sunt lentile bilunare ce beneficiaza de un revolutionar agent de umectare. Astfel, vei avea parte mereu de sanatate oculara si confort maxim.

Este posibil ca aceste lentile Acuvue Oasys sa aiba filtru UV, insa se recomanda consultul de specialitate inainte de a le achizitiona pe cele cu filtru UV.