CES 2018 despre televizoarele LG

Noua gamă de televizoare LG ce a fost prezentată in ianuarie 2018 la Consumers Electronics Show demonstreaza încrederea pe care compania coreeană o arată în continuare tehnologiei OLED!

Dar și faptul că mizează pe ecrane LCD IPS pe televizoare LG din gama medie și cea superioară. Aceste lucruri, împreună cu diverse inovații, precum inteligența artificială și noul procesor Alpha 9, situează LG, pentru cel puțin încă un an, pe cea mai înaltă poziție a producătorilor de televizoare.

 

LG și-a luat adio de la motor de procesare M16+, pe care-l utiliza pe majoritatea televizoarelor sale OLED actuale. Noul procesor se numește Alpha 9 Intelligent Processor și, potrivit creatorilor săi, este cu 35% mai rapid decât predecesorul său. Pe hârtie, această creștere în eficiență îi va permite să proceseze imaginile mai rapid, ceea ce s-ar traduce, în cele din urmă, într-o mai bună calitate a imaginilor în mișcare.

De asemenea, ar urma să arate o îmbunătățire considerabilă în ceea ce privește contrastul subiectiv, ceea ce, combinat cu noua tehnologie de gestiune a culorii True Color Accuracy Pro, potrivit mărcii, garantează o imagine mai precisă a culorilor pe noile televizoare LG.

 

În ce măsură toate aceste promisiuni făcute la CES 2018 se vor regăsi pe televizoare LG așa cum au fost anunțate rămâne de văzut, dar producătorul coreean are o bună tradiție în a-și îndeplini promisiunile.

 

O altă îmbunătățire pentru televizoare LG care merită luată în seamă: noile televizoare LG de gamă superioară sunt capabile să reproducă și conținut HFR 120/4K prin platformele de streaming și serviciile de video cele mai populare, precum Netflix, sau Amazon Prime Video.

 

Din păcate,  specificatia HDMI 2.1 nu a fost aprobată la timp, ceea ce a împiedicat LG să o implementeze pe aceste televizoare LG, drept pentru care momentan va trebui să ne mulțumim cu conținut HFR 120/4K doar prin intermediul Internetului. Ceea ce, pentru unii dintre utilizatorii de televizoare LG care au renunțat la formatele fizice nu va fi chiar o problemă.

 

Coreenii au introdus și inteligența artificială în ecuație pe noile televizoare LG. Aceasta se numește ThinQ IA și o putem găsi pe televizoarele din gamele OLED și UHD din 2018, dar și pe alte electrocasnice și telefoane mobile ale brandului sud-coreean.