Credit cu istoric negativ: ce înseamnă asta? Este cu adevărat o soluție?

În urma întârzierii sau încetării plăților, faliment sau altele, v-ați trezit într-o fundătură și în prezent sunteți blocat la biroul de credit, dar aveți nevoie de un împrumut. A fi înregistrat înseamnă că nu vei mai putea aplica pentru împrumuturi până când acestea nu vor fi regularizate.

Când pot obține credit cu istoric negativ?

Durata maximă a unei înregistrări in biroul de credit pentru o datorie, de exemplu, este de 5 ani, 10 în cazuri excepționale. În această perioadă poți solicita o ofertă de credit cu istoric negativ. Dacă situația ta financiară este rectificată înainte de această dată, poți obține o anulare anticipată. În ambele cazuri, organizația de credit care a declarat oficial acest incident trebuie să solicite biroului de credit să șteargă dosarul dvs.

Ce se întâmplă dacă dosarul inregistrat este greșit, dar figuram încă cu istoric negativ?

Puteți face singur o solicitare către Banque de Francebiroul de credit pentru a verifica dacă sunteți încă înregistrat. Vă puteți trimite cererea prin poștă, însoțită de o fotocopie a cărții de identitate. În caz de recurs extrem, puteți apela la un mediator de la instituția bancară sau puteți apela la Comisia Națională de Informare.

Cum să vă regularizați întârzierea la plata unui credit si un istoric negativ?

Este necesar să:

  • Fie rambursati integral împrumutul în capital, dobândă, indemnizații și costuri
  • Fie ați rambursat plățile întârziate ale împrumutului și continuați să rambursați ratele lunare obișnuite.

Cu toate acestea, chiar și în cazul neregularizării ratelor cu întârziere, vă putem oferi o soluție, dacă sunteți proprietarul clădirii dvs. de locuințe.

După un studiu aprofundat al dosarului dumneavoastră și cu respectarea unor condiții stricte, unii creditori vă pot acorda un credit cu istoric negativ pentru a reveni la o situație financiară mai în concordanță cu posibilitățile dumneavoastră de rambursare.

Atentie, acest nou credit ipotecar iti va cauza costuri mari (costuri cu actul de credit notarial, indemnizatii pentru reinvestirea creditelor rambursate, costuri cu act de eliberare, crestere a ratei de debit).

Nu sunteți proprietar și doriți să achiziționați o locuință

Trebuie neapărat să vă regularizați întârzierea plăților dacă doriți să obțineți un credit ipotecar pentru a finanța achiziția locuinței dumneavoastră.

Sunteți proprietar și doriți un nou credit ipotecar

Acest nou credit este întotdeauna posibil de preferat dacă vă regularizați plățile întârziate. Dacă creditele dumneavoastră nu sunt regularizate și după o analiză aprofundată, unii creditori vă pot acorda un nou credit cu istoric negativ în condiții stricte.

În orice caz, trebuie sa cauti un organism de creditare mai mult in zona nebancara pentru ca ar fi mai dispus sa te asculte și să ignore dificultățile pe care le-ai avut în trecut la plata ratelor.

Pentru că fiecare caz este diferit, o instituție nebancara poate analiza dosarul tău cu cea mai mare atenție și cea mai mare discreție pentru a-ti oferi o soluție adaptată situației cu care te confrunti. Pentru mai multe informații despre soluțiile de credit cu istoric negativ, poți oricând să contactezi la telefon sau completând formularul de contact online una dintre multele instituții financiare online. Un consilier financiar te va contacta și îți va explica în detaliu diferitele soluții de credit cu istoric negativ la indemana oricui.