Cu ce vin nou motoarele in doi cilindri?

Recent, concernul nipon Suzuki a inceput brevetarea unui nou model de motor cu doi cilindri paraleli, care are menirea de a inlocui cu brio vechiul model SV 650. Noi accesorii motor pentru astfel de model vor ajunge in curand sa fie produse de catre Kymco, unul dintre producatorii si distribuitorii agreati in materie de componente de schimb.

Astfel, cumparatorii vor gasi foarte usor noile seturi de piese Kymco pe piata.

In ceea ce priveste noul prototip de motor patentat recent de catre inginerii de la Suzuki, studiile rapide au demonstrat ca constructorul japonez a urmat o reteta clasica care s-a dovedit a avea succes.

La ce se refera noua reteta?

Motocicleta foloseste un cadru destul de conventional, fiind echipata cu un motor compus dintr-un element portant.

Motorul cu doi cilindri paraleli este prins în puncte de fixare in fata si in spate, plus in partea de jos a carterului motor in spate. Cadrul este un design hibrid cu un element din teava in partea superioara si placi presate sau turnate in lateral. Subcadrul este un design simplu, montat pe cadrul motocicletei cu suruburi.

Bascula este cel mai important element complet nou pe care il poti observa la noile tipuri de motoare cu doi cilindri. Acesti cilindri au, aparent,  un element foarte simplist care nu avea cum sa intre in productia de serie.

Bascula  care se poate observa din primele imagini difuzate de catre constructor are un design mult mai elegant, cu forme diferite pentru cele doua brate.

In plus fata de modelele clasice, amortizorul este montat sub linia de jos a basculei, ceea ce arata ca exista un sistem de parghii pentru montarea sa pe bascula.

Motocicleta la care lucrează Suzuki este probabil destul de departe in procesul de dezvoltare, caci dosarul de patent care primele imagini puse la dispozitia publicului larg a fost depus în mai 2019. Asta inseamna ca am putea vedea noul model intr-un viitor nu prea indepartat.

La ce perfornante ar trebui sa te astepti?

Din primele analize, rezultatele obtinute sunt extrem de imbucuratoare. Performantele tehnice ale motorului, precum si fiabilitatea acestuia au suferit imbunatatiri care fac ca viitoarele motocicletele Suzuki sa dezvolte viteze mai mari, piesele de schimb sa aiba o durata prelungita de valabilitate. In plus, designul aerodinamic face ca motocicleta sa aiba un demaraj mult mai rapid, in timp ce montajul cilindrului pe cadrul motocicletei sa devina un proces rapid. Nu in ultimul rand, repararea noilor prototipuri de motoare se va efectua mult mai rapid, prin comparatie cu cele vechi. Astfel, timpul petrecut la service din cauza problemelor recurente la motor se va reduce simtitor.

Asadar, tu vei avea mai mult timp ca sa te bucuri de calatorii fantastice, in loc sa iti faci griji ca accesoriile pentru moror se degradeaza rapid. Iar furnizorii si distribuitorii de piese Kymco  scuter-mania fiind doar un exemplu, iti vor ofere solutii profesioniste in care una dintre componente necesita inlocuire imediata.