Cum influenteaza uleiul moto performanta motocicletei tale?

Cat de important este ca uleiul sa fie schimbat in mod regulat? Cum influenteaza uleiul de motor performanta motocicletei tale? Daca neglijez sa schimb uleiul, va scadea performanta motorului? Trebuie punctat inca de la inceput ca simpla schimbare a unui ulei de motor este o metoda sigura de a pastra buna functionare a vehicului. Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care le ai in minte atunci cand detii o motocicleta noua si nu ai pe nimeni la indemana care sa te instruiasca in aceste operatiuni tehnici de inlocuire regulate a uleiului moto.

 

Cand schimb uleiul?

Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru viata motorului este schimbarea uleiului la intervalul de timp recomandat, de regula la 10 – 15 mii de kilometri parcursi, insa difera de la o motocicleta la alta, in functie de producator si modelul pilotat. Pentru un raspuns precis va trebui sa consulti cartea tehnica a vehiculului.  Asadar, este importanta nu achizitia unui ulei de motor scump, ci a celui potrivit motocicletei pe care o pilotezi, recomandat de producator. Uleiul Motul este o marca de ulei de calitate, apreciat de marii constructori de motociclete din lume.

 

Cum este afectat motorul in lipsa schimbului de ulei moto?

A nu iti schimba uleiul la timp inseamna o performanta scazuta a masinii, dar cum s-ar traduce mai exact acest lucru? Uleiul se ingroasa, isi pierde din proprietatile de lubrifiere si face ca motorul sa functioneze mai greu. Un ulei vechi se va descompune din cauza expunerii la caldura, fara a mai fi asadar vascos, caracteristica esentiala pentru a-si indeplini rolul fata de motor. Prin urmare, motorul se incalzeste si ii scade eficienta, rezulta atat un consum crescut, cat si scaderea puterii.

 

Aparitia namolului in compozitia uleiului

In cazul in care nu iti schimbi suficient de des uleiul, vei permite particulelor si acizilor daunatori (murdariei), sa degradeze componentele principale ale motorului. De asemenea, se depune o substanta densa, ca o smoala, cunoscuta ca namol in motor si care poate bloca uleiul sa ajunga in zonele esentiale. Motorul nu primeste lubrifierea de care are nevoie, iar namolul il acopera, prin urmare componentele lui raman calde, iar durata lor de viata se scurteaza.

Deci da, lipsa schimbarii uleiului la timp afecteaza performanta masinii, pentru ca performanta motorului scade, puterea va fi redusa, este afectat consumul si desigur, rezulta si o durata scazuta de viata.

 

Verificarea uleiului

Cum ar trebui sa se prezinte uleiul de motor Motul ?  Se verifica culoarea si consistenta uleiului. Daca are nuanta maro, ca a mierii, o consistenta similara cu a siropului, inseamna ca totul este in regula. In cazul in care uleiul este gros si inchis la culoare, inseamna ca trebuie schimbat imediat. Vedeti ofertele la ulei Motul pe unimotors.ro magazinul tau de piese si accesorii moto originale!

Prin urmare, uleiul de motor Motul indeplineste o functie vitala pentru motocicleata ta, fara un ulei adecvat, schimbat la timp, problemele vor aparea inevitabil.

Uleiul de motor previne uzura. De aceea, este un motiv pentru care trebuie sa il alegi pe cel potrivit vehiculului tau. Imagineaza-ti ca genunchiul tau este motorul, iar lichidul sinovial care lubrifiaza articulatia este uleiul de motor. Daca din articulatia genunchiului tau ar lipsi acest lichid, ai auzi oasele cum se lovesc. De asemenea, nu ai putea sa mergi pentru ca ar fi prea dureros.