Cum sa cumparati un ceas pentru barbati

Poate ați avut mereu un interes pentru ceasuri. Dar, până de curând, nu v-ați gândit niciodată cu exactitate la modul în care funcționează sau la ce separă un ceas bun, de unul rău.

 

Când explorați lumea ceasurilor pentru bărbați, lucrurile pot deveni destul de complicate și chiar un pic copleșitoare. Așadar, în acest articol, vă vom împărtăși elementele de bază a ceea ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați un ceas bărbătesc.

 

Când vine vorba de a decide ce fel de ceasuri de bărbați să alegeți pentru dvs. sau ca și cadou pentru altcineva, iată un ghid rapid cu câteva lucruri cheie de care să aveți în vedere.

Ce fel de mecanism are?

Nu puteți vorbi cu adevărat despre ceasuri fără să vorbiți despre mecanisme. Vă puteți gândi la un mecanism al ceasului la fel ca la motorul din interiorul său, care îl menține în funcțiune. Mută ​​mâinile, plus orice alte caracteristici suplimentare ale ceasului pentru bărbați.

emag
 

Există cu adevărat trei tipuri principale de mișcări de ceasuri de care trebuie să vă faceți griji: cu cuarț, mecanice și automate. Principalul lucru de reținut este că ceasurile mecanice sau automate sunt mai scumpe de cumpărat și întreținut. Ceasurile cu cuarț tind să fie mai bune dacă aveți un buget fix și încă pot arăta grozav.

Care este dimensiunea sau diametrul carcasei?

Acesta depinde într-adevăr de mărimea încheieturii mâinii. Așadar, vă recomandăm să mergeți la un magazin de bijuterii pentru a încerca câteva tipuri diferite de ceasuri pentru bărbați și pentru a vedea ce funcționează bine pentru dvs. Dacă sunteți un tip mai mare, s-ar putea să vă doriți un ceas foarte mare și puternic. Dacă sunteți mai mic de înălțime, s-ar putea să doriți ceva care să se potrivească proporțiilor dvs. – mai subțire și mai ușor. Pentru majoritatea, un ceas bărbătesc cu un diametru de aproximativ 40 mm tinde să fie totuși ideal.

 

În plus față de potrivirea feței ceasului cu proporțiile dvs., trebuie să fiți atenți și la grosimea ceasului – mai ales dacă purtați mâneci strânse.

 

Ce materiale și culori are?

Ceasurile vin în combinații diferite de carcase și fețe, atunci când vine vorba de materiale și culori. Se reduce, într-adevăr, la preferințele personale și la tipul de declarație de modă pe care doriți să o transmiteți.

 

Unii oameni adoră ceasurile negre, deoarece sunt ușor de asortat cu aproape orice, în timp ce aurul și argintul sunt mai tradiționale.

 

V-am recomanda să vă uitați la ce inele și alte tipuri de bijuterii purtați de obicei. Vreți să găsiți ceva care să se potrivească cu verigheta, în loc să contrasteze cu ea, de exemplu.

Ce tip de curea doriți?

O bandă de piele sau legături metalice sunt excelente pentru un cadru profesional sau de afaceri. Țesătura sau pânza este excelentă din punct de vedere al confortului și durabilității, dar stilistic funcționează pentru setări mai casual.

 

Curelele din piele de căprioară sunt puțin mai moderne și urbane. Cele din plastic sau cauciuc sunt mai frecvente la ceasurile ieftine sau sportive. Cu piele și alte țesături, un lucru de căutat este dacă materialele au fost lipite între ele sau cusute; cusăturile se pot menține adesea mai bine decât componentele lipite.

Dar rezistența la apă?

Unele ceasuri sunt marcate ca „rezistente la apă”, ceea ce înseamnă că au o protecție de bază împotriva umidității. Se pot descurca cu stropi în timp ce vă spălați pe mâini, dar nu ar trebui să faceți duș sau să înotați cu ele.

 

Dacă intenționați să vă scufundați ceasul, ar trebui să căutați un ceas cu o valoare nominală de cel puțin 50M sau „5ATM”, ceea ce înseamnă că își poate menține sigiliul până la 50 de metri.

Cât vreți să cheltuiți?

Aproape că nu există o limită a sumei pe care o puteți cheltui pe ceasuri pentru bărbați de calitate. Există inclusiv ceasuri mecanice care costă peste un milion de dolari.

 

Sigur că este posibil să găsiți ceasuri mecanice de calitate pentru mult mai puțin. Totul depinde de bugetul pe care vi l-ați stabilit și cât de des vă doriți să-l purtați. Un ceas purtat zilnic merită o investiție mai mare, pe când un ceas bărbătesc de ocazie va petrece mai mult timp în dressing decât la încheietura dvs.