Mihai Fifor

Final battle! DRAGNEA vs TUDOSE!

Mihai Tudose a cerut vot în ședința CEX al PSD, dar s-a trezit umilit! Tudose a cerut ca membrii CEX să voteze dacă îi retrag sau nu sprijinul poilitic, iar rezultatul a fost unul umilitor. 59 de lideri au votat pentru retragerea sprijinului politic, în timp ce de partea lui Tudose au fost doar 4 membri. Alți 4 șefi social-democrați s-au abținut.

În urma votului, Mihai Tudose a anunțat că merge la Guvern și își semnează demisia, pe care o avea scrisă.

Cabinetul Mihai Tudose a fost învestit în 29 iunie 2017, după ce Guvernul Grindeanu a fost demis printr-o moţiune de cenzură promovată şi votată chiar de coaliţia guvernamentală.

După demisia Guvernului, preşedintele Klaus Iohannis urmează să cheme din nou partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea unui nou premier, şeful statului nefiind obligat să nominalizeze candidatul unui anumit partid.

Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament, prevede Constituţia.

Legea fundamentală mai prevede că, după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

Informația momentului: premierul a demisionat!

Iată că după anunțul serii, informațiile despre ceea ce se va întâmpla au început să curgă. Deși inițial Paul Stănescu era anuntat ca urmas al lui Tudose la Palatul Victoria, Dan Andronic a anunțat laTVR că Mihai Fifor este favorit la postul de prim ministru. PSD a făcut luni, scenariul este unul care se repetă, o nouă alegere: între liderul său, același Liviu Dragnea, şi actualul premier, Mihai Tudose.

Mihai Fifor

Surse – ziuaveche.ro, evz.ro