Barcelona-Espanyol- Semifinalele Cupei Spaniei

Editia din acest an a Cupei Regelui Spaniei la fotbal se anunta mai incandescenta ca niciodata!

Iar rezultatele imprevizibile nu se lasa foarte mult asteptate! Atunci cand putini se asteptau, Espanyol Barcelona, o echipa de mijlocul clasamentului din La Liga a spulberat toate calculele hartiei, chiar in fata concitadinei sale, FC Barcelona.

Invincibilitatea liderului din La Liga a fost astfel “deturnata”, dupa o serie incredibila de 29 de partide in cadrul carora catalanii nu au cunoscut gustul amar al infrangerii. Golul surpriza reusit de catre atacantul echipei Espanyol, Oscar Melendo, cu doar doua minute inainte de fluierul de final al partidei a consfintit un esec usturator pentru Messi. Mai mult, victoria gazdelor din meciul tur a dovedit, inca odata, faptul ca formidabila aparare catalana are si cateva brese ce pot fi speculate pentru a obtine o victorie de rasunet in fata Barcei.

Indarjiti si mai mult dupa acest insucces mai putin asteptat in parcusul lor competitional din acest sezon, elevii antrenorului Ernesto Valverde au declarat “razboi total” impotriva concitadinei sale, in formidabila lupta pentru accederea in careul de asi al Cupei Spaniei.

Iar avantajul pare a fi de partea trupei lui Valverde! Echipa cu cel mai bun atac si cea mai buna aparare din campionatul Spaniei are teoretic o misiune usoara in returul de pe Camp Nou. Ecartul de un gol al trupei lui Quique Sanchez Flores nu ofera garantia calificarii jucatorilor lui Espanyol.

Messi, Suarez, dar inlocuitorii acestora de pe banca de rezerve, Deulofeu, Dembele sau Paco Alcacer, coordonati magistral la constructie de catre veteranul mijlocas, Adres Iniesta, pot orciand pune umarul la”caruta” de goluri a Barcei!

Cu 57 de goluri marcate in actualul sezon din La Liga, si doar 9 primite, FC Barcelona este cu adevarat o “masinarie” de goluri, care nu trebuie subestimata nici macar atunci cand are de recuperat un handicap de 4 sau 5 goluri. Bilantul sau impresionant o indreptateste sa ocupe detasat pozitia de lider in prima liga spaniola, dar si sa realizeze o tripla istorica: campionat, cupa si trofeul Ligii Campionilor. Barca se afla la 11 puncte de urmaritoarea sa, Atletico Madrid.

 

Articol preluat de pe sportularadean.ro