Ghidul dvs. pentru diferitele tipuri de cafea

În supermarketuri dar si online, veți găsi de obicei două tipuri de boabe de cafea de vânzare: Arabica și Robusta. S-ar putea să vă întrebați, există o diferență între Arabica și Robusta? Haideți să aflăm.

Arabica

Arabica este cel mai popular tip de cafea, cu siguranță. În funcție de pe cine întrebați, mulți pasionați de cafea preferă să folosească boabele Arabica datorită gustului său. Utilizate în mod obișnuit pentru cafeaua simplă, neagră, boabele Arabica au o aromă mai dulce și mai complexă pe care o puteți bea direct. Lucrul amuzant este că, deși este cel mai popular, nu are la fel de multă cofeină ca Robusta.

Robusta

În timp ce Arabica este cel mai popular tip de cafea, Robusta este mai ieftin și mai puternic. Datorită gustului său amar, veți vedea de obicei Robusta folosit pentru băuturi espresso și în amestecuri de cafea instant. Dacă sunteți în întârziere într-o dimineața de luni, alegeți o ceașcă de cafea care folosește boabe Robusta. Conținutul lor ridicat de cofeină vă va trezi imediat!

Tipuri de băuturi cu cafea

Latte, american, affogato … este o nebunie tot ce poți face cu câteva boabe de cafea. Fie că sunteți un începător al cafelei sau vă considerați un cunoscător avansat, există atât de multe tipuri de băuturi cu cafea de descoperit. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri comandate de iubitorii de cafea la nivel internațional.

Neagră

Cafeaua neagră este la fel de simplă ca și boabele de cafea măcinate înmuiate în apă fierbinte, servite calde. Și dacă doriți să păreți fantezist, puteți denumi cafeaua neagră după numele propriu: cafe noir.

Latte

Fiind cea mai populară băutură de cafea, latte-ul este compus dintr-un shot de espresso și lapte aburit, cu o atingere de spumă. Poate fi comandat simplu sau cu o aromă de orice, de la vanilie la condimente de plăcintă de dovleac. 

Cappuccino

Cappuccino este un latte făcut cu mai multă spumă decât laptele aburit, adesea cu un strop de pudră de cacao sau scorțișoară deasupra. Uneori puteți găsi variante care folosesc smântână în loc de lapte sau cele care au, de asemenea, o urmă de aromă.

Americano

Cu o aromă similară cu cafeaua neagră, americano constă dintr-un espresso diluat în apă fierbinte.

Espresso

O cafea espresso poate fi servită solo sau utilizată ca bază a majorității băuturilor cu cafea, cum ar fi latte-urile.

Doppio

Un shot dublu de espresso, doppio-ul este perfect pentru a vă trezi instant.

Cortado

La fel ca yin și yang, un cortado este echilibrul perfect dintre espresso și lapte cald aburit. Laptele este folosit pentru a reduce aciditatea espresso-ului.

Galão

Originară din Portugalia, această băutură caldă de cafea este strâns legată de latte și cappuccino. Singura diferență este că conține aproximativ două ori mai mult lapte spumat, ceea ce o face o băutură mai ușoară, în comparație cu celelalte două.

Macchiato

Macchiato este o altă băutură pe bază de espresso, care are o cantitate mică de spumă deasupra. Este echilibrul fericit dintre un cappuccino și un doppio.

Mocha

Pentru toți iubitorii de ciocolată, vă veți îndrăgosti de o mocha (sau poate ați făcut-o deja). Mocha este o băutură espresso de ciocolată cu lapte aburit și spumă.

Ristretto

Ristretto este un shot de espresso. Folosește mai puțină apă fierbinte, ceea ce creează o aromă mai dulce, în comparație cu gustul amar al unui shot tradițional de espresso sau al unui doppio.