Iată cum puteți folosi un chopper de alimente în bucătărie

Tocătoarele sau chopperele de alimente sunt concepute pentru a face exact ceea ce sugerează numele lor – să taie alimente astfel încât să nu mai fie nevoie să o faceți dumneavoastră.

 

Dacă pregătiți un fel de mâncare care necesită multă tocare, cum ar fi salsa, ciorbă sau tocănițe, atunci un chopper poate toca rapid aceste ingrediente, lăsându-vă mai mult timp liber. Tocătoarele de alimente sunt, de asemenea, la îndemână pentru a felia ingrediente greu de tăiat, cum ar fi nucile, ierburile și carnea gătită.

 

Fie că este electric sau manual, un chopper de alimente poate reduce timpul de pregătire a alimentelor și vă poate ajuta să ajungeți mai repede la etapa de servire. Opțiunile variază de la choppere manuale, cu lamă cu arc, până la modele electrice de lux. Cauti chopper gasesti pe EMAG

Tipuri de choppere de alimente

Există o serie de tipuri diferite de chopper de alimente care să se potrivească nevoilor și bugetului dumneavoastră. 

Toate choperele se încadrează în două categorii:

 

  • Manuale: Tocătoarele de alimente manuale sunt alimentate de dumneavoastră și nu de electricitate. Acestea tind să fie mai accesibile decât modelele electrice și nu necesită conectare la priză. Modelele de bază folosesc adesea un design de tip „hand-slap” care necesită ca utilizatorul să apese, sau să plesnească, pe un mecanism superior pentru a forța lamele cu arc să coboare. Alte modele manuale folosesc mecanisme de rotire, apăsare de pârghie sau o coardă de tragere similară cu cea a unei mașini de tuns iarba. Cele mai de bază modele de chopper sunt pur și simplu un inel metalic zimțat cu un mâner atașat. Alegeți tocătorul care vă este cel mai confortabil din punct de vedere ergonomic.
  • Electric: Tocătoarele electrice de alimente funcționează în mod similar cu un robot de bucătărie, dar sunt mult mai mici ca dimensiuni și mai specializate în funcționalitatea lor. Aceste modele folosesc electricitatea pentru a roti lama centrală și a toca alimentele – tot ce trebuie să faceți este să apăsați un buton. Tocătoarele electrice tind să fie mai scumpe decât cele manuale, prețul lor variind în funcție de marcă și de model.

Utilizarea unui tocător de alimente

Deoarece chopperele de alimente sunt mici, de multe ori trebuie să reduceți porțiile de legume în mod corespunzător înainte de a le toca. Legumele mai mari, cum ar fi ceapa, ar trebui tăiate în sferturi pentru cele mai bune rezultate înainte de a fi tocate.

Tocătoarele de alimente vin în diferite stiluri și dimensiuni, dar toate au o funcție similară – să toacă, grosier sau fin. Pentru o tocare mai grosieră pentru mâncăruri precum tocănițele, tocați sau pulsați pentru o perioadă scurtă de timp. Pentru a obține rezultate tocate fin, trebuie să pulsați mai mult timp.

 

Tocătoarele de alimente pot fi folosite ori de câte ori o rețetă cere ingrediente tocate, tăiate în cuburi sau mărunțite. Cu toate acestea, ar trebui să citiți întotdeauna manualul mai întâi pentru a evita introducerea unor alimente care nu sunt recomandate cu aparatul dumneavoastră. La fel ca în cazul unui mixer vertical, alimentele care sunt prea tari pot deteriora sau îndoi lamele din tocător.