Care sunt cele mai des intalnite probleme la garniturile de chiuloasa

Cu un nume care adesea este rostit eronat, chiulasa este, de regula, comună pentru toti cilindrii motorului, la toate motocicletele. Garnitura de chiulasa are un rol simplu: izolarea capatului superior al pistonului de peretii interiori ai cilindrului. De asemenea, garnitura de chiulasa inglobează o parte semnificativa a sistemului de distributie moto. 

In ciuda faptului ca nu este o piesa in miscare, chiuloasa are de-a face cu o paleta larga de solicitari de intensitate medie si mare. Alaturi de torsiunea permanenta, generata de efectul strangerii in blocul motor, chiulasa intampina o presiune inalta pe toata perioada de functionare a motorului. Aceasta presiune este de fapt rezultata din arderea gazelor de combustie. Mai precis, acesta este un fenomen ce genereaza o mare solicitare a chiulasei, sub forma atingerii unor temperaturi inalte, ce pot duce la fisurare.

Supraincalzirea acesteia este preintampinata de actiunea circuitului realizat de antigel, prin canalele specifice, cu scopul de a prelua excesul de temperatura si de a-l disipa in blocul motor.

Deoarece garnitura chiuloasa este una dintre componentele vitale pentru functionarea motocicletei dvs, iar interventiile mecanice sunt in general costisitoare, in functie de modelul de motocicleta pe care il detineti, in cazul in care aveti nevoie de o garnitura noua chiulasa alegeti doar piesele moto originale de la dealeri autorizati din mediul online, dar si offline.