Inselatorie pe Whatsapp cu vouchere de cumparaturi

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Națională (CERT-RO) avertizează asupra unei înșelătorii care vizează clienții Lidl România prin metoda oferirii unor vouchere de cumpărături care se propagă rapid, prin intermediul aplicației de mesagerie WhatsApp.

Noi credem ca sunt mult mai multe inselatorii de acest tip, nu doar la LIDL!

Utilizatorii primesc mesaje aparent „promoționale”, prin care li s-ar oferi posibilitatea de a câștiga vouchere de cumpărături sau chiar produse, în schimbul răspunsului oferit la câteva întrebări.

Mesaje de acest gen au apărut și în trecut pentru astfel de tentative de spam. În general utilizatorii sunt atrași de posibilitatea de a câștiga un voucher în valoare de 750 de lei sau 500 euro.  De indata ce utilizator accesează link-ul primit prin Whatsapp ,este redirecționat către un mini-chestionar. Dupa completarea acestuia, utilizatorului i se promite un premiu pe care îl poate primii doar dacă distribuie mai departe către alte contacte. 

ATENTIE – este posibil sa va fie furate datele de contact imediat ce ati dat click pe link. Asadar, va recomandam sa nu dati click pe orice link care vine cu premii atragatoare sau neverosimile.

Documentati-va inainte daca exista asemenea promotii sau concursuri!

Lild a făcut deja public un mesaj pe Facebook Legat de acest scam, prin care specifică clar că nu organizează astfel de concursuri sau promoții și își sfătuiesc clienții să nu se lase păcăliți în a introduce date persoane pe astfel de site-uri!