Televizoarele ieftine rămân preferatele românilor

Piața televizoarelor nu pare a încetini nici măcar în România unde, de Black Friday anul trecut, doar eMAG a vândut, peste 40.000 de televizoare. Și cum Black Friday-ul la eMAG ține doar o zi, ne dăm seama că că televizorul rămâne în continuare principala distracție a românilor. Să fie de vină pentru noul avânt consumeristic din domeniul entertainmentului tv și faptul că noile tehnologii ale televizoarelor au devenit tot mai accesibile?

Televizoarele au devenit tot mai ieftine, tot mai accesibile, iar multă lume care în urmă cu 3-4 ani nu-și permitea un televizor nou din cauza prețurilor mari a decis acum să facă schimbul de la televizoarele mari, voluminoase, la televizoare LED. Așadar, pentru creșterea vânzărilor de televizoare este ”vinovat” oarecum segmentul entry-level tot mai accesibil al televizoarelor cu tehnologie LED sau smart tv de pe emag.ro.

În continuare, pe piața din România, sunt preferate televizoarele LED ieftine care nu beneficiază de funcții smart, dar și vânzările celor din urmă sunt în creștere. Asta chiar dacă diferențele sunt foarte mici între televizoarele smart și cele non-smart din gama entry-level. Cei ce doresc să beneficieze de experiența multimedia pe un televizor LED ieftin au o mulțime de opțiuni la prețuri ce nu depășesc 1000 de lei. Și nu vorbim doar de diagonale mici, ci chiar de cele de peste 100 de centimetri.

Cum spuneam, însă, un tv LED ieftin non-smart este , încă,  preferatul românilor. Adevărul este că, chiar și cu un televizor LED ieftin non-smart poți avea acces la streaming, printr-un Google Chromecast sau un mediaplayer. Prin aceste accesorii, care, adăugate la prețul de achiziție a televizorului ieftin, tot nu vor echivala prețul unui televizor LED smart, îți poți adăuga funcțiile streaming dorite fără costuri majore. Momentan, Google produce o noua generație de Chromecast-uri, însă vei găsi suficiente modele de primă generație la mâna a doua, mult mai accesibile și la fel de capabile.

 

Cei care doresc totuși să aibă o listă consistentă de specificații pe următorul televizor pot bifa absolut totul dacă mizează pe varianta Android TV. Modelele au intrat deja în gama de televizoare ieftine, sub 1000 de lei și au acces la sute de mii de aplicații și actualizări ale sistemului de operare oferite direct de Google. Tot ce trebuie să faci este să te ghidezi după sistemele de rating și după comentariile altor clienți, iar în câteva zeci de minute vei avea o idee mai clară despre următorul tău televizor.