Amsterdam-Brouwersgracht

Top atracții și obiective turistice pe care să le vezi dacă zbori spre Amsterdam

În 2016, cei mai mulți români și-au rezervat bilete de avion spre Amsterdam, cea mai căutată destinație city break în special de către turiștii sub 35 de ani. Olanda sau Țara Joasă e un teritoriu recuperat din ape și de aceea cea mai mare parte din teritoriul țării e situat cu 1 metru sub nivelul apei.

În capitala Olandei se țin anual peste 300 de festivaluri, nu doar concerte sau festivaluri de muzică tehno și electronică, ci și festivaluri de film, evenimente culinare, festivaluri pentru copii sau de dans contemporan. Așa că nu e greu să faci ceva diferit în fiecare weekend, mai ales în perioada de vară. Dacă nu vrei să stai într-un apartament sau într-o cameră de hotel, ai putea să îți cauți cazare în una dintre locuințele plutitoare din oraș. Sunt peste 2.500 de bărci în capitala Olandei, cele mai multe locuite de rezidenți, dar altele pot fi închiriate de turiști. Prețul e mai mic decât cel plătit pentru a închiria o cameră într-un hotel din partea centrală a orașului.

Ce nu trebuie să ratezi dacă îți rezervi bilete de avion spre Amsterdam

Amsterdam-Brouwersgracht

 Înainte să ajungi în minivacanță în capitala Olandei, trebuie să știi că orașul e foarte aglomerat… dar nu cu mașini, ci cu biciclete, că lalelele sunt într-adevăr peste tot, și că vremea poate fi destul de imprevizibilă pentru că plouă destul de des. Nu strică să ai la tine o pelerină de ploaie ca să poți explora în voie cartierele, parcurile și străzile orașului. Intrarea la muzeele din capitala Olandei e destul de scumpă, și e indicat să îți faci un City Card dacă vrei să vizitezi mai importante obiective turistice. Chiar dacă crezi că Parisul e cel mai important centru cultural și muzeal din lume, capitala Olandei are mai multe muzee raportat la numărul de locuitori și suprafață. De altfel, orașul e vizitat anual de 20 de milioane de turiști, de douăzeci de ori mai mulți oameni decât numărul locuitorilor.

Cele mai importante muzee care merită vizitate sunt Muzeul Van Gogh, Rijksmuseum și Stedelijk. La Muzeul Van Gogh poți admira peste 200 de tablouri și obiecte personale care au aparținut pictorului flamand. Rijksmuseum e cunoscut pentru picturile de Vermeer și Rembrandt, dar și pentru colecțiile de artă clasică și antică. Muzeul Stedelijk e muzeul de artă contemporană care adună laolaltă lucrări din secolul XX și secolul XXI. La fel de fascinant e și Muzeul de Film sau Muzeul fotografiei, FOAM, cu o colecție importantă de fotografii ale unora dintre cei mai importanți fotografi contemporani.

Obiective turistice gratuite

La fel ca majoritatea capitalelor europene, dacă îți rezervi zborul spre Amsterdam în lunile de vară nu ai cum să ratezi concertele de muzică din parcurile orașului și festivalurile care se țin lanț, mai ales în zilele de weekend. Dacă vrei să profiți de cât mai multe lucruri gratuite, e bine să prinzi cel puțin o zi de weekend în capitala Olandei. Aceasta are mai multe poduri decât Veneția, și, spre deosebire de Veneția, în Amsterdam poți să te plimbi gratuit cu feribotul, dacă îți rezervi un bilet din timp. Călătoria durează o oră, iar plecarea e din spatele gării centrale.


Cititi articolul complet pe askmen.ro