Pensatul cu ata, o tehnica de conturare a sprancenelor tot mai populara

Una dintre tehnicile de infrumusetare folosite de femei de zeci de ani este pensatul sprancenelor. In general, femeile folosesc fie penseta fie ceara pentru a-si contura sprancenele, insa o tehnica ce castiga teren in fata acestor metode este pensatul cu ata.

 Mai eficient, mai rapid si mai putin dureros, pensatul cu ata este o tehnica ce devine tot mai populara si care a inceput sa fie folosita in tot mai multe saloane de infrumusetare.

 Pensatul cu ata, extrem de precis si rapid

pensat cu ata

Spre deosebire de indepartarea parului nedorit cu ajutorul cerii, pensatul cu ata este mult mai precis, neexistand posibilitatea sa atingi zone prea mari si sa intri prea mult in sprancene. Executat corect, la salon, de persoane care au exersat mult inainte si care stapanesc aceasta tehnica foarte bine, pensatul cu ata iti va lasa sprancenele perfect conturate, intarziind in acelasi timp necesitatea unei urmatoare vizite la salon.

 Totodata, pensatul cu ata este mult mai rapid decat cel cu penseta deoarece cu ata se pot indeparta mai multe fire de par odata, pe cand cu penseta trebuie sa smulgi fiecare fir in parte, fapt ce necesita, evident, mai mult timp. Folosind aceasta tehnica, sprancenele tale vor arata perfect in doar 10-15 minute, in functie si de abilitatile persoanei care te penseaza.

 Firele sunt smulse cu ata de la nivelul foliculilor de par, astfel ca nu va trebui sa te pensezi iar in scurt timp deoarece parul isi va face aparitia mai greu.

 Cum se executa pensatul cu ata

 Nu iti recomandam sa incerci singura acasa sa te pensezi cu ata deoarece este o tehnica ce necesita mult exercitiu.

 Iei un fir de ata simpla, de papiota, il infasori pe degete de mai multe ori pana formezi un mini-lasou care smulge cu precizie firele nedorite. Trebuie sa folosesti degetul mare si cel aratator de la ambele maini.

 Aceasta tehnica este mult mai igienica decat altele, fiind recomandat in mod special persoanelor cu tenul sensibil sau afectat de acnee. Poti folosi tehnica atei si pentru indepartarea altor fire de par care apar pe ten.