7 lucruri ce trebuie să le căutați într-un robot de bucătărie

În bucătărie a existat întotdeauna un robot de bucătărie. Dar, pe vremuri, era numită de obicei mama. Sigur că, majoritatea lucrurilor pe care le face un procesator de alimente, le puteți face și dvs. (sau mama dvs.). Diferența este cât timp durează.

 

Cu sute de ani în urmă oamenii au avut mai mult timp să-și petreacă pregătirea alimentelor. Vremurile s-au schimbat. Stilurile de viață aglomerate de astăzi nu ne mai oferă acel lux. Vestea bună este că avem mai multe tehnologii care să ne ajute. Roboții de bucătărie preiau controlul, chiar dacă nu în totalitate, dar cel puțin pentru cele mai dificile treburi. 

Cu toate acestea, înainte de a cumpăra un robot de bucătărie de pe emag, sunt câteva lucruri de care ar trebui să țineți cont.

Capacitatea bolului

Alegerea dimensiunii potrivite a robotului de bucătărie depinde în principal de dimensiunea familiei dvs. Dacă gătiți mese mari, aveți vizitatori frecvenți sau gătiți mese mai consistente pentru depozitare, atunci vă recomandăm să alegeți o dimensiune mai mare.

Lame

Un robot de bucătărie bun ar trebui să aibă mai multe tipuri diferite de lame pentru funcții diferite, cum ar fi tocat, măcinat, piure și așa mai departe. Un alt lucru la care ar trebui să vă uitați este calitatea materialului. Cele mai bune lame sunt fabricate din oțel inoxidabil. Acestea oferă cea mai mare durabilitate și performanță.

Putere

Tăierea sau măcinatul de bază nu necesită prea multă putere. Cu toate acestea, anumite funcții precum amestecarea aluatului vor necesita mai multă forță. În funcție de modul în care intenționați să îl utilizați, alegeți cu atenție puterea aparatului. Motoarele unui robot cu peste 700 de wați ar trebui să poată îndeplini chiar și cele mai dure treburi.

Funcții

Unele rețete vor necesita accesorii diferite pentru robotul de bucătărie decât altele. Aceștia ar trebui să vină cu diverse lame, discuri și atașamente. Înainte de a cumpăra unul, asigurați-vă că aceste lucruri sunt incluse sau cel puțin că pot fi cumpărate separat. Nu doriți să aflați mai târziu că robotul de bucătărie nu vă poate ajuta cu unele dintre rețetele preferate.

Garanții

Garanția standard pentru toate aparatele de uz casnic este de un an. Unii producători apreciază calitatea produselor lor și oferă garanții extinse. În majoritatea cazurilor, aceste garanții extinse se aplică motorului.

 

Unele dintre cele mai bune modele de robot de bucătărie oferă garanții mai lungi și asupra pieselor. Dacă găsiți un astfel de robot de bucătărie, puteți fi sigur că nu va înceta să funcționeze la o săptămână după primul an. Probabil că vă va costa puțin mai mult, dar va economisi mai mulți bani pe termen lung.

Sucuri

Pentru extragerea sucurilor din fructe și legume, există un aparat special numite storcator. Dacă intenționați să beți sucuri regulat, vă recomandăm să cumpărați unul. Cu toate acestea, dacă intenționați să faceți sucuri doar ocazional, vă recomandăm să cumpărați un robot de bucătărie cu o astfel de capacitate.

Piese sigure pentru mașina de spălat vase

Majoritatea roboților de bucătărie din zilele noastre au componente ce pot fi spălate în mașina de spălat vase. Dar nu strică niciodată să verificați, pentru orice eventualitate. Ultimul lucru pe care îl doriți este să vă curățați manual robotul de bucătărie după fiecare utilizare. Curatarea bucatariei, insa, este cu totul alta poveste!