Alegerea patului potrivit pentru pisica ta

Pisicile nu au nevoie doar de joacă și jucării pisici. Ele au nevoie și de somn și odihnă, ținând cont că pot dormi până la 16 ore pe zi. Iar alegerea unui pat pisici poate fi dificilă. Vrei ca pisica ta să fie confortabilă, caldă și fericită atunci când doarme – și vrei ca patul pentru pisici să fie un spațiu pe care să îl poată numi al lor.

Deoarece pisicile adoră să se ghemuiască și să doarmă oriunde pot, există multe tipuri diferite de pat pisici disponibile pe piață. Nu îți face griji cu privire la care este cel mai bun – nu există „cel mai bun” pat pentru pisici. În schimb, alege unul care să se potrivească preferințelor și obiceiurilor zilnice ale pisicii tale. Mai jos sunt câteva opțiuni pentru tipurile de paturi pentru pisici pe care le poți găsi.

  • Pernuțe/covorașe

Acest tip de pat pisici este o pernă umplută cu puf moale și confortabil. Există diverse umpluturi pentru acest tip de pat pisici – cum ar fi puf sau poliester cu fibre înalte – dar atâta timp cât este pufos și confortabil, nu prea contează!

  • Hamac de fereastră

Dacă locul preferat al pisicii tale este fereastra și îi place să adoarmă în orice lumină solară pe care o găsește sau dacă o găsești ațipind în fața priveliștii, atunci un hamac pentru fereastră este cel mai bun pat pentru pisici. Aceste paturi pentru pisici se fixează ca niște pergole pe fereastră și îi permit pisicii tale să doarmă în locul ei preferat.

  • Paturi pentru pisici în stil mobilier

Aceste paturi pentru pisici sunt disponibile în multe forme și dimensiuni. Puteți cumpăra un pat pisici tip șezlong, un pat pentru pisici în formă de copac, un pat pentru pisici tip castel, un pat pentru pisici în stil pat – și lista poate continua. Mai multe turnuri pentru pisici sunt acum dotate cu platforme pe fiecare nivel, care sunt confortabile pentru ca pisica ta să ațipească. Aceste paturi pot fi o alegere bună pentru a îți răsfăța pisica, mai ales dacă îi place stilul!

La ce să te uiți atunci când alegi un pat pisici

În ciuda gamei de paturi pentru pisici disponibile pe piață, există câteva considerente care te pot ghida în alegere. Mai jos este o listă de factori pe care ar trebui să îi iei în considerare atunci când alegi cel mai bun pat pentru pisica ta.

  • Material

Materialul patului pentru pisici este foarte important. Dacă pisica ta este alergică la anumite materiale, asigură-te că nu alegi nimic care îi poate antagoniza alergiile. Blana falsă și fleece sunt alegeri populare.

  • Încălzire

Dacă locuiești într-un loc cu o climă rece și iernile pot deveni inconfortabile, ia în considerare cumpărarea unui pat pisici încălzit. Acest lucru nu va face decât să le facă orele de ghemuire cu atât mai confortabile și nu va trebui să îți faci griji că îi este frig. Acest lucru este deosebit de important pentru pisicile mai în vârstă (ale căror articulații sunt rigide și pe care frigul le afectează mai mult) și pentru pisicile cu blană scurtă sau fără blană (care pot simți mai mult frig decât crezi).

  • Durabilitate

Cele mai bune paturi pentru pisici sunt cele care sunt durabile și care pot supraviețui unei anumite cantități de zgârieturi sau mușcături.

  • Se poate curăța

Ar trebui să investești într-un pat pisici care poate fi curățat cu ușurință, nu vrei să înlocuiești prea des un pat pentru pisici, dar vrei ca pisica ta să doarmă într-un spațiu curat.