Încălțăminte damă: sfaturi pentru alegerea pantofilor confortabili

Se întâmplă prea des să cumpărați pantofi doar pentru că arată bine, dar s-ar putea să vă faceți rău la picioare. Iată câteva sfaturi despre cum să alegeți pantofi confortabili. Fie că ești în căutarea unor pantofi eleganți sau poate dorești niște Skechers damă, uite la ce trebuie să fii atent.

Gândește-te la sănătatea ta atunci când cumperi pantofi

Pantofii sunt o parte fundamentală a vieții de zi cu zi a oamenilor. Cu toate acestea, ei sunt adesea trecuți cu vederea sau subestimați. Alegerea unor pantofi buni vă va ajuta să vă păstrați picioarele sănătoase și să preveniți și alte afecțiuni.

Se întâmplă adesea ca atunci când cumpără încălțăminte damă, oamenii să se gândească mai degrabă la estetică decât la confort. Iar acest lucru poate fi o mare greșeală, deoarece acestea vă vor afecta sănătatea pe termen lung. Nu doar pentru că vă deteriorează picioarele, ci și pentru că pot provoca dureri de spate și alte afecțiuni.

În mod ideal, atunci când vă alegeți încălțăminte damă sau Skechers damă, ar trebui să vă gândiți mai mult la sănătatea dumneavoastră decât la aspect. Există pantofi care vă pot face rău dacă îi purtați prea des. Fie pentru că nu oferă un sprijin adecvat, fie pentru că plasează piciorul într-o poziție care nu este normală.

Pantofi care îți pot răni picioarele

Unii dintre pantofii care, la o utilizare îndelungată, vă pot afecta picioarele sunt:

  • Tocuri: acestea sunt preferate de femei. Cu toate acestea, ele pot provoca multe daune, deoarece piciorul se află într-o poziție incomodă și nefirească.
  • Pantofii de alergare: Contrar credinței populare, pantofii de alergare pot de fapt să vă rănească picioarele dacă sunt folosiți zilnic. Acest lucru se datorează faptului că sunt concepute pentru activitatea fizică. Recomandarea noastră este să optați pentru pantofi de alergare cu talpă mai dură. O pereche de Skechers damă poate fi alegerea potrivită.
  • Pantofi cu vârf ascuțit: acest tip de încălțăminte damă exercită o presiune suplimentară asupra piciorului din cauza zonei înguste a degetelor.
  • Pantofi cu talpă mică: acesta nu este cu siguranță un pantof pentru picioare plate. Încălțămintea nu oferă suportul necesar, așa că este normal ca după ce o purtați pentru o perioadă lungă de timp să simțiți dureri la nivelul tălpii.
  • Platformele: sunt, de asemenea, un alt favorit al femeilor și, deși are mai mult suport decât tocurile, poate provoca și deteriorarea picioarelor. Acest suport este foarte rigid, ceea ce provoacă dureri.

Sfaturi pentru alegerea pantofilor confortabili

Gândiți-vă la ce le veți folosi

Primul sfat este să țineți cont de utilizarea pe care le veți da. Deoarece condițiile în care un pantof pe care îl veți folosi pentru alergare nu vor fi aceleași cu cele în care îl folosiți zilnic. Optați pentru Skechers damă de pe Emag ca si încălțări zilnice!

Selectați dimensiunea potrivită

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii atunci când aleg pantofii este să cumpere mărimea greșită. Dacă alegeți pantofi prea mari, aceștia vor fi inconfortabili, în timp ce dacă alegeți pantofi prea mici, aceștia vor fi prea strâmți. Pentru a evita această problemă, trebuie doar să vă măsurați piciorul.

Optați pentru pantofi cu susținere

Suportul în încălțăminte este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când faceți cumpărături. Ar trebui să le căutați pe cele care nu sunt complet plate, dar nici prea înalte. De asemenea, asigurați-vă că talpa și interiorul pantofului nu sunt prea rigide.

Alegeți materiale de calitate

Materialul din care sunt confecționați pantofii poate juca un rol important în ceea ce privește confortul. Cu acest criteriu puteți alege pantofii potriviți. Cei mai recomandați sunt pantofii din piele.