Avantajele și dezavantajele caloriferelor din aluminiu

Aluminiul este peste tot. De la cutii de conserve la acoperișuri și orice altceva între ele – așa că de ce nu și la calorifere? Ușor de reciclat, practic și mult mai modern decât metalele din lumea veche a secolului al XIX-lea, aluminiul devine din ce în ce mai popular ca alegere pentru decorul casei. Dacă vă gândiți să treceți la aluminiu pentru încălzirea locuinței dumneavoastră, avem toate detaliile necesare pentru a lua această decizie critică.

 

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre istoria aluminiului în calorifere – precum și avantajele și dezavantajele pe care trebuie să le cunoașteți dacă credeți că un calorifer din aluminiu ar putea fi pentru dumneavoastră:

De ce se folosește aluminiul pentru calorifere?

De la introducerea caloriferelor în rândul publicului, fonta și oțelul au fost alegeri obișnuite pentru multe dintre modelele acum de epocă care au fost introduse cu zeci de ani în urmă. De la acele prime zile ale încălzirii centrale, alte metale – cum ar fi aluminiul – au continuat să devină alternative mai disponibile pe scară largă, eficiente și ușoare la formula tradițională. Cunoscute pentru faptul că sunt excelente la conducerea căldurii și foarte bune pentru versatilitate, nu este de mirare că aceste calorifere din aluminiu sunt mai populare ca niciodată.

 

Aluminiul este robust, reciclat pe scară largă și rezistent la coroziune – toate acestea sunt motive întemeiate pentru care ați putea alege acest metal pentru modernizarea caloriferului dumneavoastră. În timp ce multe case au calorifere din oțel presat, aluminiul este o alternativă viabilă cu un preț ușor mai ridicat. Descoperiti gama calorifere aluminiu pe emag.

 

Dar cu atât de multe beneficii suplimentare, este o alegere mai dificilă decât ați putea crede pentru a decide care este cea mai bună. Responsabile față de mediu, ușor de modelat și făcând o declarație de stil diferită, caloriferele din aluminiu sunt opțiunea ideală pentru cei cărora le place ideea de metal, dar preferă sustenabilitatea a ceva care va dura și care poate fi în cele din urmă reciclat pentru a fi reutilizat.

Avantajele caloriferelor din aluminiu

Așadar, de ce ați putea alege un calorifer din aluminiu pentru renovarea casei dumneavoastră sau chiar pentru o proprietate nou construită?

 

Există o mulțime de avantaje pentru a opta pentru acest material modern în casa dumneavoastră, dar cel mai evident dintre toate este conductibilitatea materialului. În timp ce oțelului și fontei le poate lua ceva timp să se încălzească până la căldura maximă, aluminiul ajunge mult mai repede la acel interval de temperatură. În general, printr-un calorifer din aluminiu curge mai puțină apă, ceea ce înseamnă că se încălzește mai repede. Perfect pentru serile răcoroase în care aveți nevoie de o sursă rapidă de căldură.

 

Un alt avantaj al unui calorifer din aluminiu este durabilitatea și flexibilitatea materialului. Există un motiv pentru care acest metal are atât de multe scopuri industriale – este rezistent și rezistă mult timp fără să ruginească sau să se oxideze. În mod similar, maleabilitatea unică a aluminiului înseamnă că designerii pot avea mai multă libertate în ceea ce privește stilul și designul caloriferelor.

 

Ultimul avantaj al caloriferelor din aluminiu care trebuie luat în considerare este caracterul ecologic al materialelor. Având în vedere că mulți dintre noi caută să își amenajeze casele cât mai etic posibil, aluminiul este un bun început. Acesta poate fi creat din materiale reciclate și poate fi apoi reciclat odată ce nu mai este util. Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale alegerii aluminiului – este mai ecologic decât multe alte opțiuni de pe piață.

Dezavantajele caloriferelor din aluminiu

Nu sunteți sigur dacă aluminiul este potrivit pentru dumneavoastră? Deși există multe lucruri minunate despre acest material, nu este alegerea potrivită pentru fiecare persoană sau proprietate. Există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a opta pentru un calorifer din aluminiu în detrimentul alternativelor mai tradiționale. În timp ce aluminiul acumulează căldură rapid și eficient, răsplata este că se răcesc din nou foarte repede. Pentru climatele imprevizibile, acest lucru este excelent. Dar atunci când este o zi rece de iarnă și doriți ca locuința dvs. să rămână caldă, aluminiul poate deveni costisitor în ceea ce privește facturile la gaz și apă.

 

De asemenea, merită luat în considerare și costul caloriferelor din aluminiu. Atât în ceea ce privește costul per calorifer, cât și în ceea ce privește numărul de calorifere de care veți avea nevoie pentru a vă încălzi casa. În timp ce un calorifer mai tradițional va avea nevoie doar de o singură sursă pentru a încălzi o cameră, ar putea fi nevoie de mai multe pentru spații mai mari pentru a profita la maximum de un model din aluminiu. Având în vedere că aceste calorifere moderne costă mai mult în primul rând, adăugarea prețului caloriferelor suplimentare care trebuie instalate în instalații poate fi prohibitivă pentru unii cumpărători.