Cand sa te apuci de greblat gazonul

Greblarea sau scarificarea ușoară și eliminarea mușchiului se pot face primăvara și toamna.

Primăvara înseamnă, în general, cândva în aprilie, când vremea se încălzește, ceea ce crește astfel rata de creștere și recuperare a gazonului, dar înainte ca căldura și uscăciunea verii să încetinească acest proces. Toamna ar fi în general sfârșitul lunii august sau septembrie pe măsură ce ploile încep, dar înainte de venirea frigului.

Toamna: scarificarea grea

Pentru infestări grele cu ierburi sau cu mușchi, care necesită o scarificare mai profundă, încearcă să faci scarificarea toamna. De ce?

Scarificările grele vor subțira grav peluza lăsând solul expus în multe locuri. Acest lucru lasă un loc ideal nu numai pentru semințele excesiv cu semințe noi și îmbunătățite de iarbă, ci și pentru toate semințele de iarbă și buruieni care plutesc în aer. Prin limitarea acestui tratament intensiv la lunile august sau septembrie, vei evita cea mai mare parte a buruienilor.

Pana la urma cand sa greblezi si cand sa scarifici?

Dacă faci acest lucru primăvara, doar vei înlocui problema mușchilor cu o problemă a buruienilor! Nu uita asadar sa scarifici gazonul in sezonul de toamna!