Cum alegi rochii elegante pentru evenimente

Ai multe evenimente speciale la care trebuie să participi vara aceasta și nu știi ce rochii elegante s-ar potrivi? Cauți rochii elegante, dar nu ești sigură ce croială este potrivită pentru structura corpului tău?

În acest articol îți vom spune la ce să te uiți atunci când cumperi rochii elegante. Îți vom prezenta diferite tipuri de rochii de ocazie și îți vom spune cărui tip de corp se potrivesc. Haide să vedem care sunt lucrurile pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra o rochie eleganta pentru evenimente.

Cum alegi rochii elegante?

1. Lungimea rochiei

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care să le iei în considerare atunci când achiziționezi rochii pentru evenimente este lungimea rochiei. Dacă ești invitată la un eveniment care are loc în timpul zilei, precum un botez, atunci este indicat să optezi pentru o rochie mai scurtă, până la genunchi.

Dacă participi la un eveniment care are loc seara sau noaptea, poți opta și pentru o rochie elegantă mai lungă.

Lăsând la o parte tipul de eveniment, trebuie să iei în considerare și lungimea de rochie care te avantajează pe tine. De exemplu, persoanele mici de statură pot opta pentru rochii mai scurte pentru că rochiile lungi le fac să pară și mai scunde.

2. Stilul rochiei

Un alt lucru important când vine vorba despre rochii este stilul. Există numeroase tipuri de rochii elegante, fiecare cu modelul și stilul ei unic. Aici intervine mult simțul tău estetic, dar și silueta ta. De exemplu, dacă ești o persoană cu un corp tonifiat, poți opta pentru o rochie mulată pe corp.

Pentru persoanele care vor să ascundă zonele problemă, precum zona abdomenului, există rochiile cu croială de tip A sau rochiile tip prințesă. Aceste rochii sunt mai strânse în zona taliei pentru a o evidenția și apoi vin puțin mai largi sau foarte evazate (în cazul rochiei prințesă) mai jos. Astfel, scot în evidență talia și ascund eventualele defecte.

Rochiile drepte sunt perfecte pentru persoanele foarte slabe. De asemenea, pentru aceste persoane există și rochii care au diferite modele aplicate în zona bustului pentru a îl face să pară mai mare.

3. Culoarea

Culorile rochiilor elegante sunt foarte importante. Chiar dacă este considerată non-culoare, negru este cel mai utilizat când vine vorba despre rochiile elegante. De asemenea, roșu este o culoare foarte populară. Albastru navy este o altă alegere inspirată.

Dacă vrei să ieși în evidență îți recomandăm rochii multicolore sau rochii în culori mai puțin obișnuite precum verde mentă sau gri. Aceste alegeri te vor face să eclipsezi restul doamnelor de la petrecere.

De asemenea, trebuie să ții cont de tonul pielii tale. Dacă ai ton cald, atunci poți opta pentru culori calde și accesorii aurii. În schimb, dacă pielea ta are un ton rece, este bine să alegi culori reci (verde, albastru) și bijuterii argintii.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care să le iei în considerare atunci când cumperi rochii elegante pentru evenimente. Alege o rochie care să ți se potrivească, să îți scoată în evidență toate calitățile și să te facă să te simți specială.