Cum să alegi ghete bebeluși potrivite pentru copilul tău

Alegerea primei perechi de încălțăminte copii poate părea un lucru incitant. Cu toate acestea, este important să faci alegerea corectă.În special pe perioada sezonului rece, trebuie să ai grijă la încălțămintea pe care vrei să o cumperi micuțului. Picioarele bebelușilor sunt mici și firave, așa că trebuie să te asiguri că alegi perechi de ghete bebeluși care să permită piciorului să se dezvolte armonios.

Micuțul tău face în sfârșit primii pași!

Deși ești plin de bucurie, este important să nu te grăbești să cumperi prima pereche de încălțăminte copii. Bebelușii nu trebuie să poarte pantofi până când nu ies afară. Cel mai bine este să îl lași să învețe să meargă în picioarele goale. Dacă micuțul tău este pregătit și vrei să îl scoți afară, la zăpadă, atunci este momentul oportun să cauți pereche potrivită de ghete bebeluși.Când mergi să cumperi prima pereche, este important să măsori corect piciorul copilului.  Cei mai mulți comercianți de încălțăminte copii au personal pregătit să facă acest lucru pentru tine și să îți recomande produsele potrivite. De asemenea este recomandat să îl lași pe copil să meargă încălțat cu noua pereche prin magazin, ca să te asiguri că se potrivesc bine.

Sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont când vrei să cumperi ghete bebeluși. În primul rând trebuie să ofere suport gleznei. Fie că este vorba de închidere cu șiret sau cu velcro, ghetele trebuie să fixeze confortabil glezna bebelușului. Este bine să alegi materiale care să permită piciorului să respire, cum este pielea.

Pentru încălțămintea de iarnă pentru cei mici, trebuie să iei în considerare și confortul termic, deci este bine să cauți încălțăminte copii căptușită și impermeabilă. Talpa trebuie să fie moale, pentru a permite flexarea ușoară a piciorului, și aderentă, pentru a evita accidentele. Degetele de la picioare trebuie să stea confortabil în ghete, deci este bine să cauți ghete bebeluși cu bot mai lat. Cusăturile trebuie să fie moi astfel încât să nu producă disconfort în timpul mersului.

O pereche bună de ghete poate să îți ajute copilul să își dezvolte echilibrul și siguranța în timpul mersului. Oferte sunt multe, de exemplu poti comanda chiar de pe Emag ghete bebelusi pentru aceasta iarna.

Siguranta in timpul mersului îl va face mai încrezător și mai curajos și va facilita dezvoltarea capacității motorii.  Totuși este bine să ai în vedere că mersul desculț este mai recomandat când micuțul tău începe să meargă.

De asemeneanu uita să măsori piciorul copilului tău o dată la cinci-șase săptămâni, ca să te asiguri că încălțămintea se potrivește.Nu cumpăra niciodată ghete la mâna a doua, acestea vor fi modelate pentru a se potrivi picioarelor altui copil și nu vor oferi suportul potrivit.Este bine să alegi brand-uri specializate în confecționarea de încălțăminte copii, care studiază amănunțit anatomia picioarelor copiilor pentru a produce produse potrivite pentru aceștia.

Deși poate fi costisitor să investești periodic în pantofi de calitate pentru micuțul tău, este un compromis pe care vrei să îl faci pentru a te asigura că piciorul acestuia se dezvoltă corect și armonios, și nu îi provoacă disconfort în timpul mersului.