Despre hemoroizi, fara perdea…

In cazul in care te-a interesat deja aceasta problema si va temeti de ea sau chiar va afecteaza, cu siguranta stii ca hemoroizii pot fi interni sau externi. Daca despre cei interni nu stii decat ca nu pot fi vizibili cu ochiul liber, tocmai pentru ca se afla in interiorul tractului, dupa cum le sugereaza si numele, cei externi sunt deseori vizibili ca o excrescenta la nivel superficial in regiunea anala. Poze cu hemoroizi poti gasi atat pe internet cat si in tratatele de specialitate, insa daca esti mai emotiv nu este recomandat sa cauti astfel de fotografii.

Daca insa prezinti anumite simptome ale hemoroizilor si ai nevoie sa stii exact cum arata pentru a putea banui un diagnostic precis, cartile de anatomie si paginile web pun la dispozitie utilizatorilor si cititorilor imagini cu astfel de excrescente. Daca printre simptomele tale se numara inflamatiile varicoase de la suprafata externa a anusului, mancarimile, iritatiile si durerea in acea zona, este foarte posibil ca diagnosticul tau sa fie chiar hemoroizii externi. Cartile si tratatele de specialitate compara aspectul acestora cu cel al unor fructe mici de grepfrut. Culoarea lor este mai inchisa decat restul pielii din zona anala, pentru ca, in definitive, sunt cheaguri de sange care prezinta oricand pericolul de a se putea sparge in orice moment, cu atat mai mult cu cat sunt expusi unor factori ce favorizeaza iritarea si sensibilizarea precum curatarea si igienizarea agresiva a zonei, amanarea si abtinerea de la defecare, lipsa hidratarii corespunzatoare, consumul redus de fibre sau chiar sedentarismul.

Pozele cu hemoroizi disponibile in cartile de specialitate si pe paginile de internet prezinta aspectul acestora in diferite faze de evolutie, de la etapele incipiente ale primelor iritatii si sangerari, la inflamarea culminanta sau chiar la operatiile de inlaturare a acestora prin metode chirurgicale, cu mentiunea ca aspectul si dimensiunile hemoroizilor difera de la caz la caz.