Diversele simptome ale celor mai cunoscute afectiuni oftalmologice

Poate ca detii deja o pereche de lentile de contact torice din familia Bausch&Lomb, te simti bine cu acestea! Insa, nu trebuie sa uitam si nu ar trebui sa neglijam un singur aspect si anume ca unele afectiuni oculare sunt precedate de aparitia unor simptome. O parte dintre acestea sunt asa de evidente, incat ar putea fi observate direct chiar de catre pacient, fara a fi necesar un consult oftalmologic.
Din punct de vedere medical, un aspect mai putin cunoscut de catre pacientul obisnuit este ca ochiul uman este compus din mai mult de 2 milioane de parti, ceea ce il pozitioneaza pe locul second in topul celor mai complexe organe ale corpului uman, locul intai fiind ocupat de catre creier.
Iata, asadar, o lista cu cele mai frecvente simptome care pot fi observate de catre pacient la o simpla investigatie:

Cearcanele

Cearcanele sunt consecinta unei stari vizibile de oboseala, dar si de mahmureala. Adesea apar la persoanele care nu au un somn regulat de 8 ore pe noapte, iar, in unele cazuri, acestea pot fi mostenite ereditar.

Pata galbuie pe globul ocular

Pata galbuie de pe globul ocular este un alt simptom care poate prefata sau determina instalarea unei afectiuni oftalmologice grave. Aparitia acestei pete poate fi, de multe ori, semnul unei afectiuni frecvente a ochiului, Pinguecula. Petele apar odata cu trecerea anilor, una dintre cauze fiind si expunerea indelungata la soare.

VEDETI AICI TOATE SIMPTOMELE!