Ghid rapid pentru reparatii simple de motocicleta

Motocicleta este un vehicul care poate dezvolta, in functie de motor, design si caroserie, o putere imensa, care poate ajunge chiar si pana la 200 CP. Propulsat cu ajutorul unui motor cu ardere interna, acest tip de vehicul pe doua roti a devenit, gratie inovatiilor indistriei auto-moto si a cresterii numarului de rideri dornici sa isi testeze curajul si indemanarea in saua unei motociclete de uzina, mai mult decat un mijloc de transport.

Insa, lansarea intr-o aventura senzationala pe doua roti ar trebui conditionata si de consultarea periodica a unui manual de service pentru motociclete (asa numitul in engleza “motorcycle service manual”).

Cu timpul, pe langa deplasarile pe drumurile publice, motocicleta a devenit indispensabila atunci cand intentionam sa intreprindem o scurta escapade off road. De asemenea, forta motorului se dovedeste decisiva in cursele moto pe circuit amenajat sau chiar in cele de anduranta, desfasurate pe terenuri pustii de pe tot intinsul Terrei.

Pastrarea motorului si a intregii caroserii in conditii perfecte de functionare depinde, in mare masura de ingrijirea si intretinerea vehicului. Prin urmare, reparatiile curente si revizia periodica sunt operatiuni de stricta necesitate care au rolul de a identifica si inlocui la timp aceste componente moto care prezinta un grad avansat de uzura.


Operatiuni de rutina cuprinse intr-un manual de service moto

Cu ajutorul ghidurilor moto care se regasesc cu usurinta in mediul virtual posesorul unei motociclete are posibilitatea de a verifica nivelul uleiului moto, dar starea de functionare a luminilor, bateriei, precum si a oglinzilor retrovizoare.

De asemenea, cauciucurile, rotile, manetele de ambreiaj, frana si lanturile aferente, cat si suspensia, lantul si cricul pot fi foarte usor inspectate chiar si de catre un rider aflat la inceput de drum!