O calatorie extraordinara spre Londra

Prin farmecul si arhitectura ei aparte, capitala Marii Britanii este vazuta ca una dintre principalele atractii turistice ale Europei. Londra a devenit cunoscuta nu doar oamenilor de pe „batranul continent”, americanii sau asiaticii fiind la fel de prezenti pe taram englezesc, dornici de a face cunostinta cu obiectivele frumoasei capitale si de a cunoaste personalitatile istorice si mondene de la celebrul muzeu „Madame Tousaude”.

Cel mai facil, la Londra se poate ajunge pe cale aeriana, unde se poate ateriza pe unul dintre pricipalele Aeroporturi Heathrow sau Luton dupa un zbor de aproximativ 3 ore.

Pretul unui bilet de avion catre Londra variaza in functie de compania de aeriana. Astfel, in cazul unei curse de linie, pretul poate porni undeva de la 100 de euro si poate ajunge pana la 250 de euro.

Cu toate acestea, in Regat se poate ajunge rapid si ieftin, companiile aeriene low cost pot oferi clientilor sai reduceri semnificative. Prin urmare, o familie poate cheltui pentru un zbor dus-intors doar 100 de euro, cu conditia, insa de a procura, din timp, biletele.

Ce putem vizita la Londra?

Daca ajungeti in Londra e bine sa mergeti la un info centru turistic, nu doar sa luati o harta dar de acolo puteti sa primiti diverse cupoane de reduceri şi sa vedeti principalele obiective turistice la jumatate de pret. De asemenea, exista cupoane şi pentru restaurante, magazine de cadouri, supermarketuri, de fapt exista cam pentru orice, trebuie doar cautate. Un alt sfat ar fi sa va cumparati un Day Travel Pass – cu el puteti sa mergeti cu metroul şi autobuzul cât vreti timp de o zi. Exista pass-uri şi pentru tren care sunt la fel de folositoare, deoarece trenul este o buna optiune de a ajunge dintr-o parte a oraşului in alta.

Obiective turistice Londra

Obiectivele turistice din Londra sunt cu adevarat deosebite, numeroase si extrem de interesante, si pot reprezenta motivul pentru care turistii ar alege sa isi petreaca cateva zile in capitala Marii Britanii.

Londra este un oras scump si intrarea la anumite obiective turistice este si ea destul de costisitoare insa exista si obiective turistice la care intrarea este gratuita. De la obiective turistice moderne cum ar fi Lodon Eye, celebra roata din Londra, pana la atractii foarte vechi cum ar fi Turnul Londrei, capitala Regatului Unit are o oferta de atractii care poate tine ocupat cei mai pretentiosi turisti. In functie de timpul disponibil, atractiile turistice din Londra pot fi vizitate la pas sau puteti folosi reteaua de transport extrem de bine pusa la punct pentru a reusi sa vizitati obiectivele turistice dorite.

Lista obiective turistice Londra

Londra este una dintre capitalele istorice ce abunda in obiective turistice. Londra merita vizitata in orice perioada a anului deoarece este un oras plin de istorie si de atractii turistice. Mai jos va prezentam o serie de obiective turistice din Londra pe care le-am considerat mai importante, dar pe langa acestea exista multe altele ce merita vazute si explorate.

Asadar, calatorie placuta si exploatati cu placere si pasiune incredibilele atractii: Big Ben, London Eye, Westminster Abay, Palatul Parlamentului, Turnul Orasului si podul.


Nu uitati, insa, de Buckingham Palace si de Muzeul Madame Tousaud.