Pentru siguranta plimbarilor prin oras: anvelope ATV


Vom discuta astazi despre distractia cu un QUAD sau cu ATV-ul prin oras sau prin imprejurimi!

Fie ca e vorba de zapada din acest sezon sau de teren uscat, acolo unde este cazul, adrenalina oferita de plimbari in viteza prin natura nu se compara cu nimic.

Totusi… Pentru a te putea bucura de iesirile cu un ATV, trebuie sa fii sigur ca anvelopele cu care este dotat sunt de cea mai buna calitate si in cele mai bune conditii. Noi nu recomandam achizitia de anvelope ATV second hand in nici un caz. Sunt neplacute situatiile in care nu ai echipat vehiculul tau cu anvelope pentru sezonul rece, de aceea nu vei putea sa avansezi odata cu colegii de distractie. La fel de neplacut este si sa vrei sa iesi la „namoleala”, dar anvelopele tale sa fie pentru strada, astfel incat vei ramane blocat la primul obstacol mai mare, indiferent de experienta ta in teren… Deci mare atentie!


In principiu cei care au deja experienta de cativa ani cu un QUAD sau ATV au invatat care sunt limitarile acestora si stiu ce fel de cauciucuri au nevoie pentru a putea parcurge un traseu anume. Cei care sunt juniori vor avea nevoie de ajutor pentru alegerea unui set de anvelope ATV corect, unimotors.ro fiind unul dintre dealerii autorizati de anvelope ATV.

Anvelopele pot fi de mai multe tipuri, pentru asfalt, noroi, pamant uscat, zapada sau mixte – prin urmare conteaza foarte mult la ce anume vrei sa folosesti vehicului pe 4 roti. Majoritatea celor care folosesc ATV-urile, o fac pentru distractie sau relaxare, astfel incat anvelopele pentru noroi sau mix-urile sunt solutiile care se adapteaza celor mai multe trasee.

Totusi, evita sa folosesti anvelopele obisnuite de oras pe teren de tara deoarece te vei bloca la un moment dat, iar colegii mai experimentati se vor plictisi din a te tracta. Dar nici invers nu este prea bine, in acest caz uzura acestora va fi considerabil mai mare!

ATV ca mijloc de transport in Romania – atentie la anvelope

ATV-ul e unul dintre cele mai populare mijloacele de transport din intreaga lume. Este un mijloc de locomotie rapid, care consuma relativ putin. Dar nu acestea sunt caracteristicile care au adus ATV-urile in prim plan. Motivul principal: mobilitatea

Este extrem de popular in tari precum Australia, SUA, Rusia, Canada si Argentina, unde distantele dintre localitati sunt destul de mari, iar drumurile sunt in general de pamant.

Poate cel mai cunoscut rol pe care l-a preluat ATV-ul in aceste tari este de administrare al fermelor, mai precis pentru adunarea ovinelor si bovinelor de pe vastele campuri din Texas, Patagonia sau Teritoriile din Nordul Australiei.

In Europa, vehiculul acesta e folosit in mare pentru agrement sau pentru competitii moto. In multe tari europene, acesta este interzis pe drumurile publice, avand voie doar sa mergi pe drumuri neasfaltate si pe camp cu el.

Poate de aceea in Romania e foarte popular in statiuni, unde poate fi inchiriat pentru plimbari pe munte, sau in zone mai retrase, precum stane sau in zone extinse de ferme, unde deplasarea cu o masina obisnuita sau chiar cu o motocicleta e ceva mai dificila, mai ales dupa o ploaie abundenta.

In plus, un ATV nu este foarte scump, putand fi cumparat cu cateva sute de euro. Motiv pentru care si este popular in zonele rurale de la noi.

In plus, aveti grija sa va luati niste anvelope atv de calitate, nu orice chestie ieftina de pe piata.


Distrati-va cu ATV-ul, dar atentie: nu va puneti in pericol.


sursa foto atv.com